Ο Ολυμπιακός επικράτησε της πανίσχυρης Φερεντσβάρος, στο κλειστό της Ηλιούπολης και προκρίθηκε στον τελικό του EHF European Cup! Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία του τμήματος!

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό! Η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς, επικράτησε 39-32 της ουγγρικής Φερεντσβάρος, στο κλειστό της Ηλιούπολης και σε συνδυασμό με τη ισοπαλία με 28-28 στην Ουγγαρία, προκρίθηκε στον τελικό του EHF European Cup!

Ιστορία έγραψε ο Θρύλος, με την πρόκριση της ομάδας χάντμπολ ανδρών στον τελικό του EHF European Cup. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώριο στην πανίσχυρη Φερεντσβάρος, διαλύοντας την ουγγρική ομάδα στο κλειστό της Ηλιούπολης με 39-32 .

Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα έδειξαν την ανωτερότητα τους και χάρις στο εκπληκτικό ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο, στο οποίο «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 10-6 πήραν την ιστορική πρόκριση, κόντρα στη Φερεντσβάρος, με συνολικό σκορ 67-60.

Αυτός είναι, συνολικά, ο 42ος τελικός Ευρώπης, για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο του κόσμου και πρώτος για το τμήμα του χάντμπολ!

Πλέον, ο Θρύλος περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του, στους διπλούς τελικούς του EHF European Cup. Αυτός θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Μινόρ Μπάια Μάρε – Βάλουρ, η ρεβάνς των οποίων διεξάγεται αύριο στις 18:00.

Στο πρώτο παιχνίδι η ισλανδική Βάλουρ είχε κερδίσει 36-28 την ρουμάνικη Μπάια.

Μετά το μπάσκετ ανδρών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, βόλεϊ ανδρών και βόλεϊ γυναικών ο Θρύλος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο, σε 6ο διαφορετικό τμήμα!