Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο Champions League μετά από πέντε χρόνια και έδειξε ανταγωνιστικότητα και σταθερότητα απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια απουσίας, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο UEFA Champions League και η εικόνα της ομάδας δικαίωσε κάθε προσδοκία. Το περιβάλλον ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενες συμμετοχές, όπου οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπιζαν ομίλους τεσσάρων ομάδων και η ένταση του θεσμού ήταν πιο περιορισμένη.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είχε στο παρελθόν αντίστοιχη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, αλλά κατάφερε να καθοδηγήσει το σύνολο με συνέπεια και έξυπνη στρατηγική. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορούσε να σταθεί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο χωρίς να φοβηθεί. Επιβεβαιώνοντας πως άξιζε τη θέση του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ… στο μυαλό κι εκπλήξεις
Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ… στο μυαλό κι εκπλήξεις

Το μεγαλύτερο κέρδος, όμως, δεν είναι τα αποτελέσματα αλλά η φιλοσοφία που επικράτησε. Ο προπονητής επέμενε σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, όπου όλα τα ματς αντιμετωπίζονταν με την ίδια σοβαρότητα, ανεξαρτήτως του αντιπάλου ή του επιπέδου του. Η ομάδα δεν έκανε διακρίσεις μεταξύ ισχυρών και λιγότερο βαρέων αντιπάλων, προσεγγίζοντας κάθε αναμέτρηση με οριζόντια προσέγγιση, πειθαρχία και σταθερότητα.

Η φυσική κατάσταση των παικτών και η αποφασιστικότητα να διεκδικούν κάθε φάση χωρίς να «κλέβουν» αποτελέσματα αποδείχθηκε καθοριστική. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με ένταση, επιμονή και αυτοπεποίθηση, διατηρώντας τον έλεγχο σε πολλά παιχνίδια. Αλλά και δείχνοντας πως μπορούν να σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…