Ελπίδες για συμμετοχή του Φρανσίσκο Ορτέγκα στο ντέρμπι με ΠΑΟΚ. Όρτα και Κωστούλας στοχεύουν τελικό Κυπέλλου και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν και τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζουν να απασχολούν τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Όμως, ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα αισιόδοξο νέο! Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στη δράση.

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ έχει ανεβάσει στροφές στις προπονήσεις και πλέον μετέχει σε φουλ ρυθμούς με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Μεντιλίμπαρ παρακολουθεί στενά την κατάστασή του. Και δεν αποκλείεται να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αν όλα κυλήσουν ομαλά ως σήμερα, ο Ορτέγκα αναμένεται να πάρει θέση στον πάγκο. Με πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Εντού: «Αφεντικό» σε Ολυμπιακό, Νότιγχαμ και Ρίο Άβε – Στα χέρια του η αυτοκρατορία Μαρινάκη!
Εντού: «Αφεντικό» σε Ολυμπιακό, Νότιγχαμ και Ρίο Άβε – Στα χέρια του η αυτοκρατορία Μαρινάκη!

Τί ισχύει για Όρτα – Κωστούλα;

Σε ό,τι αφορά τους άλλους τραυματίες, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο θετικά. Ο Αντρέ Όρτα προσπάθησε να επανέλθει αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν κατάφερε να προπονηθεί σε φουλ ένταση. Ο Πορτογάλος μέσος παραμένει εκτός πλάνων για το ματς της Κυριακής. Και ο στόχος είναι να είναι απόλυτα έτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΟΦΗ. Ματς που θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Εκεί, η παρουσία του κρίνεται κρίσιμη, ειδικά αν υπολογίσουμε τη σταθερότητά του στο δημιουργικό κομμάτι.

Αντίστοιχα, ο Μπάμπης Κωστούλας βρίσκεται σε καλό δρόμο αποθεραπείας, αλλά δεν προλαβαίνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός ταλαντούχος στράικερ υπολογίζεται να επιστρέψει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τα play-off. Κάτι που αποτελεί και έναν από τους βασικούς στόχους του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού. Η επιστροφή του θα προσφέρει φρεσκάδα και επιλογές. Ο Μεντιλίμπαρ καλείται να διαχειριστεί με προσοχή την επιστροφή των τραυματιών. Ταυτόχρονα δίχως να ρισκάρει υποτροπές.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24