Ο Ολυμπιακός ενισχύεται με τον διεθνή Αργεντινό Κανιέτε στη θέση του αριστερού ίντερ. Γνωστός ως... αντίπαλος, γίνεται πλέον «ερυθρόλευκος».

Ο Ολυμπιακός προχωρά σε σημαντική ανανέωση του ρόστερ του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον Τομάς Βαλεντίν Κανιέτε να αποτελεί τη νέα δυνατή προσθήκη του «ερυθρόλευκου» ρόστερ. Ο 26χρονος Αργεντινός αριστερός ίντερ, με ιταλικό διαβατήριο, εντάσσεται στην ομάδα του Ρικάρντο Τριλίνι, αντικαθιστώντας τις αποχωρήσεις των Σλίσκοβιτς και Πέριτς.

Ο Κανιέτε είναι παίκτης με παραστάσεις από την ευρωπαϊκή σκηνή και δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Αντιθέτως, έχει αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, στους «16» του EHF European Cup, φορώντας τη φανέλα της ιταλικής Μπρίξεν. Στους δύο αγώνες στο κλειστό της Ηλιούπολης πέτυχε συνολικά 7 γκολ (5+2). Αποδεικνύοντας τις επιθετικές του ικανότητες, αλλά και την ταχύτητα με την οποία εκτελεί.

Χάντμπολ: «Βόμβα» Ολυμπιακού με Εσπίνα!
Χάντμπολ: «Βόμβα» Ολυμπιακού με Εσπίνα!

Προέρχεται από γεμάτες χρονιές στην Ιταλία, ενώ αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, με συμμετοχή και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2025, προσθέτοντας εμπειρία και διεθνές κύρος στο ρόστερ του Θρύλου. Έχει επίσης περάσει από τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του. Χτίζοντας ο ίδιος από νωρίς το αγωνιστικό του προφίλ.

Τον… ξέρει κι ο κόουτς 

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έχει και μια ιδιαίτερη σύνδεση, καθώς ο Ρικάρντο Τριλίνι τον γνωρίζει καλά, τόσο από το ιταλικό πρωτάθλημα όσο και από την προηγούμενη θητεία του ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας. Ο Ιταλός προπονητής γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του Κανιέτε και τον θεωρεί ιδανικό για το σύγχρονο, γρήγορο στιλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει τη νέα σεζόν.

Ο ύψους 1,88 μέτρων Κανιέτε είναι παίκτης με μεγάλη ενέργεια, εξαιρετικό σουτ από τα 9 μέτρα και δυνατό παιχνίδι στην άμυνα. Είναι μια κίνηση ουσίας για τον Ολυμπιακό, που συνεχίζει μεθοδικά τη στελέχωση ενός ρόστερ ικανό να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και να κοιτάξει πιο ψηλά στην Ευρώπη.

Η επιλογή του να αφήσει την Μπρίξεν για τον Ολυμπιακό δείχνει και τη δυναμική που πλέον έχει το «ερυθρόλευκο» πρότζεκτ στο χάντμπολ.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24