Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ στο Λονδίνο, έβγαλε ψυχή και θράσος, με τον Μεντιλίμπαρ να αποδεικνύει ότι οι «ερυθρόλευκοι» βαδίζουν σωστά.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Emirates κι ήξερε εξ αρχής ότι απέναντί του είχε ένα κλαμπ με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ δεν έδειξαν κανέναν φόβο.

Από το πρώτο λεπτό έπαιξαν με θάρρος, έψαξαν τις ευκαιρίες και έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν ισάξια κόντρα σε κορυφαίες ομάδες του Champions League.

Η Άρσεναλ αποθέωσε τον Ολυμπιακό: «Είναι ο πιο πετυχημένος σύλλογος»
Η Άρσεναλ αποθέωσε τον Ολυμπιακό: «Είναι ο πιο πετυχημένος σύλλογος»

Η Άρσεναλ προηγήθηκε με τον Μαρτινέλι, αλλά το γκολ αυτό δεν έριξε τον Θρύλο. Αντίθετα, οι Πειραιώτες αντέδρασαν με τεράστια φάση του Ποντένσε και δυναμικές παρουσίες του Ελ Κααμπί. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά. Ανάγκασαν τους Άγγλους να οπισθοχωρήσουν και για αρκετά λεπτά τους έβαλαν σε δύσκολη θέση. Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις την Άρσεναλ να παίζει κλειστά στο γήπεδό της μετά το 70’.

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Πίεση και άμυνα με θυσία

Η ομάδα του Αρτέτα είχε φυσικά τις στιγμές της. Όμως εκεί φάνηκε η κλάση του Τζολάκη, που με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε τον Ολυμπιακό «ζωντανό».

Παράλληλα, Ρέτσος και Πιρόλα έπεφταν με αυταπάρνηση στην μπάλα, κλείνοντας χώρους και απομακρύνοντας κινδύνους. Το τελικό 2-0 δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα. Καθώς οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν ανταγωνιστικοί και διεκδίκησαν μέχρι τέλους την ισοφάριση.

Ολυμπιακός: Το θετικό πρόσημο και η επόμενη μέρα

Η ήττα από μία Άρσεναλ που πρωταγωνιστεί στην Premier League δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία.

Αντίθετα, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να αγχώσει τους Λονδρέζους και να τους αναγκάσει να παίξουν προσεκτικά μέχρι το φινάλε είναι απόδειξη προόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» βγάζουν χαρακτήρα, δένονται ως σύνολο. Ενώ επίσης δείχνουν πως μπορούν να γράψουν νέες σελίδες στη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.

Ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του κέρδισαν σεβασμό και έδωσαν μήνυμα ότι τίποτα δεν τους τρομάζει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…