Σε κλίμα αισιοδοξίας και στρατηγικής ανανέωσης για το μέλλον της ομάδας, έγινε η παρουσίαση της νέας χορηγικής συνεργασίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός με το ArrenA Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι πρόεδροι της ομάδας, ενώνουν τις δυνάμεις του με τον Όμιλο Τσάκου, έναν από τους κορυφαίους ναυτιλιακούς ομίλους παγκοσμίως, μέσω μιας εμβληματικής χορηγίας. Πρόκειται για μια συμφωνία που φέρνει κοντά δύο ισχυρές ελληνικές παρουσίες με διεθνές αποτύπωμα, με κοινές αξίες την αφοσίωση, την ποιότητα και την διαρκή επιδίωξη της κορυφής.

Το καλωσόρισμα έκανε ο sports director των Πειραιωτών, Χρήστος Μπαφές, που πήρε αρχικά τον λόγο για να προλογίσει. «Η δύναμη της φύσης ενώνεται με τη δύναμη του αθλητισμού. Με ιδιαίτερη χαρά, η ΚΑΕ Ολυμπιακός καλωσορίζει στην οικογένειά της το Νερό ΑRRENA έναν αυθεντικά ελληνικό, σύμμαχο δροσιάς, ενέργειας και καθαρότητας. Μαζί με την εταιρεία “Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.” μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες: ποιότητα, πάθος και υπευθυνότητα. Γιατί στον πρωταθλητισμό, όπως και στη ζωή, αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά. Στόχος και των δύο: η κορυφή. Για τα επόμενα τρία χρόνια, οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα ξεδιψούν με το νερό ArrenA», ανέφερε πριν δώσει τον λόγο στον εκ των προέδρων του Ολυμπιακού, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο για μια πρώτη τοποθέτηση.

Αυτά αναμένουν απαντήσεις από τους αδερφούς Αγγελόπουλους!
Αυτά αναμένουν απαντήσεις από τους αδερφούς Αγγελόπουλους!

Παρόντες, στην παρουσίαση της χορηγικής συνεργασίας ήταν οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακόςκ. Παναγιώτης και κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ARRENA και φίλαθλος του Ολυμπιακού, κ. Νίκος Τσάκος, και ο CEO της εταιρείας «Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.», κ. Περικλής Κατριβάνος.

Ομιλίες και Τοποθετήσεις

Γιώργος Αγγελόπουλος:

«Καλησπέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ που είστε σήμερα μαζί μας. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Ολυμπιακό και για εμάς προσωπικά. Καλωσορίζουμε την οικογένεια Τσάκου στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Και όταν λέμε οικογένεια, μιλάμε για τον πατριάρχη της, τον Καπετάν Παναγιώτη, ιδρυτή και πρωταγωνιστή του Ομίλου, τον Νίκο Τσάκο, πολύ καλό μας φίλο, και τον Παναγιώτη Τσάκο, γιο του Νίκου και άξιο συνεχιστή της παράδοσης. Τρεις γενιές φιλάθλων, τρεις γενιές Τσάκου, που στηρίζουν διαχρονικά την ομάδα από κοντά, χρόνια, δεκαετίες είναι μαζί μας στο ΣΕΦ και πολύ κοντά στην ομάδα. Σήμερα όμως, με χαρά τους καλωσορίζουμε επισήμως στην οικογένεια του Ολυμπιακού, μέσω αυτής της νέας, τριετούς χορηγικής συνεργασίας. Η οικογένεια Τσάκου έχει κατακτήσει κορυφές σε παγκόσμια κλίμακα στον ναυτιλικαό στίβο, έχει διακριθεί παγκοσμίως στον ναυτιλιακό τομέα με αξιοσημείωτα επιτεύγματα, αλλά πάντα με χαμηλό προφίλ και αξίες. Για εμάς η συνεργασία αυτή έχει και προσωπική και συναισθηματική διάσταση, πέρα από το εμπορικό της σκέλος. Μοιραζόμαστε κοινές αρχές και φιλοσοφία».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος:

«Καλησπέρα σε όλους. Θέλω και εγώ να καλωσορίσω την οικογένεια Τσάκου στον Ολυμπιακό. Εγκαινιάζουμε σήμερα μία πολύ σημαντική, τριετή χορηγική συνεργασία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μία τόσο μεγάλη ναυτιλιακή οικογένεια, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς στόλους με πάνω από 100 πλοία, έρχεται κοντά μας. Αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη. Να πω και μια ιστορία. Το 2004, όταν μπήκαμε στον Ολυμπιακό αρχικά για να βοηθήσουμε, χωρίς να κατέχουμε μετοχές, πριν αναλάβουμε την ΚΑΕ το 2009, είχαμε μιλήσει με τον Καπετάν-Παναγιώτη και τον Νίκο Τσάκο. Φαίνεται ότι τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Μετά από τόσα χρόνια που είναι πάντα κοντά μας, στα Final Four, στο ΣΕΦ, σήμερα επισφραγίζεται αυτή η μακρόχρονη σχέση με τη χορηγική αυτή συμφωνία. Όλα γίνονται την κατάλληλη στιγμή και για κάποιο λόγο στη ζωή. Θα δούμε πού θα οδοηγήσει αυτή η συνεργασία. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός δυναμώνει και μόνο καλύτερες μέρες έρχονται. Ακόμα καλύτερες».

Νίκος Τσάκος

«Για εμάς δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή. Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία, ιδιαίτερα για τον πατέρα μου, ο οποίος —παρά την ηλικία του— συνεχίζει να έρχεται στο ΣΕΦ και να χαίρεται με την ομάδα. Εμείς είμαστε άνθρωποι του αλμυρού νερού, αλλά για τον Ολυμπιακό γίναμε και του γλυκού. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη και τον Γιώργο για τη σταθερή φιλία μας, πάνω από 25 χρόνια. Η αγωνιστικότητά τους, η ακεραιότητά τους και η αγάπη τους για την ομάδα, ταιριάζουν με την καθαρότητα του νερού ArrenA. Το νερό των Πρωταθλητών. Η πηγή μας είναι ανεξάντλητη — στο Γράμμο, στην ακριτική Ελλάδα. Και στον Ολυμπιακό ταιριάζει μόνο η κορυφή. Αυτή η συνεργασία ήταν αποτέλεσμα μιας χημείας που έδεσε φυσικά. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα. Είμαστε πάντα εδώ».

Περικλής Κατριβάνος: «Η εμπορική αυτή συνεργασία είναι εξαιρετικά σημαντική για την εταιρεία μας, «Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.», καθώς συνδεόμαστε με ένα παγκόσμιο brand όπως ο Ολυμπιακός. Η αναγνωρισιμότητά μας θα εκτοξευθεί και η συνεργασία αυτή μας οδηγεί πιο ψηλά, στην κορυφή.

Νίκος Τσάκος: «Δεν προσδοκούμε άμεση απόσβεση της επένδυσης μέσω της πώλησης νερού. Είναι όμως μια μεγάλη προσφορά και στον τόπο, καθώς ο Γράμμος είναι σε παραμεθόρια περιοχή, με πολλούς εργαζόμενους στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο του κλάδου».

Περικλής Κατριβάνος: «Το νερό μας θεωρείται το καλύτερο ελληνικό φυσικό μεταλλικό νερό, χωρίς νιτρικά και με ιδανικό pH. Δεν προέρχεται από γεώτρηση, αλλά από πηγή. Φιλτράρεται και εμφιαλώνεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ή επαφή με αέρα και ήλιο. Το Μάρτιο του 2026 προγραμματίζουμε την έναρξη νέας γραμμής εμφιάλωσης σε γυάλινα μπουκάλια – φυσικό και ανθρακούχο νερό με γεύσεις. Επενδύουμε και στη βιωσιμότητα: υδροηλεκτρική ενέργεια, φωτοβολταϊκά, και ενεργειακή ανεξαρτησία».

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων, οι παρευρισκόμενοι δέχθηκαν ερωτήσεις, με τον κ. Νίκο Τσάκο να κάνει μια συναισθηματική αναδρομή: «Μεγάλωσα στο Πασαλιμάνι, δίπλα στα γηπεδάκια του Ολυμπιακού. Οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι συνδεδεμένες με την ομάδα. Οι πρώτες μου χαρές ήταν στο Παπαστράτειο, βλέποντας τους θρύλους του μπάσκετ. Μεγάλες στιγμές για μένα ήταν η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, η Ρώμη… Ο Ολυμπιακός μας έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές και πολύ περισσότερες χαρές απ’ ό,τι στεναχώριες. Η πηγή μας είναι αστήρευτη, όπως και η δίψα του Ολυμπιακού για επιτυχίες. Στόχος μας είναι αυτή η συνεργασία να έχει διάρκεια. Δεν πρόκειται για μία απλή χορηγία αλλά για στρατηγική σύμπλευση αξιών. Μας συγκινεί το οικογενειακό περιβάλλον στο ΣΕΦ: γυναίκες, παιδιά, οικογένειες. Επενδύουμε και στην εμπειρία του φιλάθλου: lounges, κυλικεία φιλικά προς παιδιά και γυναίκες. Θέλουμε το ΣΕΦ να προσφέρει μία ολιστική εμπειρία, όπως στα μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αυτή η συνεργασία συνδέει την αυθεντικότητα του νερού ArrenA με την αυθεντικότητα του Ολυμπιακού. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ και είμαστε βέβαιοι πως αυτή είναι μόνο η αρχή».

Σε ερώτηση σχετικά με την παραχώρηση του Σ.Ε.Φ, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ανέφερε:  «Όπως γνωρίζετε, το θέμα του ΣΕΦ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια, σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει πρόοδος, παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις. Η σημερινή κατάσταση είναι η εξής: έχει επέλθει πλήρης συμφωνία ως προς την έκταση που θα παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό. Μετά από πολλές συζητήσεις. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες και οι απαιτούμενες εργασίες, καθώς και ο επιμερισμός του κόστους. Έκταση και εργασίες που απαιτούνται έχουν συμφωνηθεί και ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπάρχει μία σημαντική εκκρεμότητα πολεοδομικού χαρακτήρα. Το όραμά μας είναι η δημιουργία ενός ενιαίου παραλιακού μετώπου – να ενοποιηθεί το Μικρολίμανο με το κλειστό του Tae Kwon Do, τον Νιάρχο και ακόμα παρακάτω.

Έχουμε ήδη καταθέσει σχετική πρόταση στην κυβέρνηση. Θέλουμε ο επισκέπτης να μπορεί να περπατήσει ή να κάνει ποδήλατο από το Μικρολίμανο και να φτάσει μέχρι πολύ χαμηλά, σε ένα συνεχές παραλιακό πάρκο – κάτι που θα είναι πόλος έλξης για όλους. Αυτό δεν γίνεται για τον Ολυμπιακό ή τους Αγγελόπουλους, αλλά για τον Πειραιά, για την Αττική, για τη χώρα.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το έργο θα έχει τεράστια απήχηση. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα (09/07) ένα γενικότερο πλάνο για το παραλιακό μέτωπο και θεωρούμε αυτονόητο ότι η ανάπτυξη στο Μητροπολιτικό Πάρκο (Aenaon) πρέπει να έχει συνέχεια, συνοχή κι ενότητα. Η δική μας πρόταση είναι πλήρης, έχει κατατεθεί, και αφορά αποκλειστικά ιδιωτικά κεφάλαια – δεν ζητούμε τίποτα από το κράτος. Οτιδήποτε γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνει με δικά μας κεφάλαια. Αυτό είναι ξεκάθαρο.  Συνεργαζόμαστε με τους μελετητές του Mητροπολιτικού Πάρκου και τους αρχιτέκτονες του ΣΕΦ, για ενιαίο σχεδιασμό. Οποιοσδήποτε ειδικός αστικής ανάπτυξης να το δει, θα πει ότι αυτή είναι η σωστή λύση.

Αν δεν ολοκληρωθεί αυτό το ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα μπορέσει να μπει στο νέο γήπεδο, πριν από τη σεζόν 2028-2029. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για όλους, ουσιαστικά μιλάμε για μια “πριμοδότηση” της αντίπαλης ομάδας ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όπως σας είπα, όλα τα υπόλοιπα έχουν συμφωνηθεί. Απομένει μόνο η πολεοδομική έγκριση, με βάση και το προβληματικό –σε ορισμένα σημεία– πολεοδομικό σχέδιο του Πειραιά. Δεν ζητάμε κρατικά χρήματα. Αν το σχέδιο προχωρήσει, θα μιλάμε για κάτι καταπληκτικό. Αν όχι, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλη κατεύθυνση. Αυτο είναι απόφαση της κυβέρνησης και όχι δική μας. Δεν μπορεί ο κάθε ιδιώτης να κάνει ό,τι θέλει. Είναι σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις για να δούμε πώς θα πάμε. Αυτό είναι πάντως αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει plan B, ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε:

«Όχι, δεν θα πάμε σε άλλη λύση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια:Είτε θα εγκριθεί το σχέδιο – το οποίο, απ’ όσο γνωρίζουμε, έχει ήδη καταρχήν θετική ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν και δεν έχει δοθεί ακόμα το “πράσινο φως” – οπότε θα προχωρήσουμε όπως σας περιέγραψα… Είτε, αν δεν δοθεί το “πράσινο φως”, θα συνεχίσουμε να παίζουμε στο ΣΕΦ. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Απλώς, τότε δεν θα γίνει τίποτα. Δηλαδή – για να το πω απλά – μπορείτε, όσοι θέλετε, φεύγοντας από τη συνέντευξη, να πάτε να δείτε τον περιβάλλοντα χώρο. Θα είναι αυτό που βλέπετε και σήμερα: μια εικόνα εγκατάλειψης. Αν αυτό θέλουμε για τον τόπο μας, είναι μια άλλη συζήτηση. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο ΣΕΦ, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο. Είτε σε ένα ΣΕΦ που ο περιβάλλων χώρος θα είναι αντάξιος του οράματος που έχουμε – και που, πιστεύω, αξίζει σε όλους – είτε σε ένα ΣΕΦ όπως είναι σήμερα. Και να σημειώσουμε πως αυτή η ανάπλαση γίνεται χωρίς καμία συμμετοχή της κυβέρνησης. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό. Ή όχι. Αν δεν ξεκινήσει η διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες, θα είναι καταστροφικό για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν του ΣΕΦ».

Από πλευράς του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρόσθεσε πως:

«Χρειάζονται δύο σεζόν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Αυτές θα γίνουν τμηματικά, όταν η ομάδα δεν αγωνίζεται – δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο κάθε χρονιάς.Ο Ολυμπιακός δεν θα φύγει από το ΣΕΦ. Θα παίζει εκεί κανονικά. Αλλά αν η διαδικασία καθυστερήσει να ξεκινήσει, τότε μιλάμε για ολοκλήρωση το 2028-2029. Και αυτό είναι εκτός λογικής, ειδικά αν δούμε τι γίνεται στο ΟΑΚΑ – που και καλώς γίνονται όσα γίνονται, δεν είμαστε κατά των έργων και της ανάπτυξης. Αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά στους πόρους και στα έσοδα. Είναι μια χαώδης απόσταση. Επειδή εμείς αντέχουμε, το σηκώνουμε. Αλλιώς, νομίζω ότι κανένας άλλος επιχειρηματίας δεν θα το άντεχε αυτό».

Στη συνέχεια δόθηκαν διευκρινίσεις μετά από σχετικό αίτημα δημοσιογράφων: 

Για την καθυστέρηση έναρξης εργασιών στο ΣΕΦ: «Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συμφωνία παραχώρησης του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό. Χωρίς την παραχώρηση, δεν μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες. Παρόλα αυτά, έχουν ήδη επενδυθεί εκατομμύρια από πλευράς Ολυμπιακού και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες. Είμαστε έτοιμοι».

Για το πολεοδομικό “αγκάθι”: «Το πρόβλημα αφορά το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Πειραιά και απαιτεί τροποποίηση, ώστε να εγκριθούν χρήσεις γης, τετραγωνικά δόμησης κ.ά. Δεν είναι δυνατόν να γίνει εδώ πλήρης τεχνική ανάλυση. Έχει υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία ευθυγραμμίζεται με όλες τις προδιαγραφές και προβλέπει ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο, με διαδρομές πεζών, ποδηλατόδρομους κ.λπ.»

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις: «Το κολυμβητήριο το προχωράει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Είμαστε σε απόλυτη συμφωνία και συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, αλλά δεν αφορά εμάς – δεν είναι κάτι που σχετίζεται με την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Θα κατασκευαστεί ακριβώς στον χώρο που θα παραχωρηθεί και σε εμάς, θα συνορεύει άμεσα με το κομμάτι που αναλαμβάνουμε. Προφανώς και θα αυξήσει την αξία της συνολικής επένδυσης και ολόκληρης της περιοχής. Θέλουμε να γίνει, το στηρίζουμε πλήρως, αλλά ανήκει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό».

Για την ισονομία: «Έχουμε θέσει επανειλημμένα το ζήτημα στην πολιτεία. Όταν ο Υπουργός μιλά για ισονομία, αναγνωρίζει ότι υπάρχει διαφορά στις υποδομές: το ΣΕΦ είναι παλαιότερο, έχει στίβο, έχει άλλη χωρητικότητα και απαιτεί πολύ μεγαλύτερη επένδυση για να μετατραπεί σε σύγχρονο μπασκετικό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει γήπεδο νωρίτερα κατά τουλάχιστον τρία χρόνια, κάτι που δίνει προβάδισμα άνω των 20 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να θεωρείται ισότιμη μεταχείριση».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Τάσος Σταματελόπουλος

Θυμάμαι ακόμα ήμουν παιδάκι, όταν με φέρανε μες το Καραϊσκάκη... Και συγκεκριμένα όταν με πήγε ο πατέρας μου στο παλιό και ιστορικό Καραϊσκάκη, πριν ακόμα αυτό γκρεμιστεί, τότε που πήρα το «ερυθρόλευκο» βάπτισμα του πυρός μπαίνοντας στο γήπεδο από το σημείο στο οποίο είχε συμβεί η τραγωδία της Θύρας 7. Δέος και ανατριχίλα…

Η μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό με έφερε στο THRYLOS24, το site που καλύπτει όλα τα τμήματα του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στον πλανήτη. Και μαζί με τα άλλα παιδιά, θα προσπαθώ να αναδεικνύω διαρκώς το μεγαλείο και την ένδοξη ιστορία του Θρύλου μας!

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24