Ο Μεχντί Ταρέμι έπαιξε μόλις 21 λεπτά με τον Ολυμπιακό, πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι και έδειξε γιατί αποκτήθηκε για τη γραμμή κρούσης.

Ο Ολυμπιακός, το βράδυ του Σαββάτου, έκανε το τρία στα τρία στη Super League με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Πανσερραϊκό (5-0). Όμως το μεγαλύτερο κέρδος της βραδιάς είχε όνομα και επίθετο, Μεχντί Ταρέμι.

Ο Ιρανός επιθετικός έπαιξε μόλις 21 λεπτά στο ντεμπούτο του. Αλλά πρόλαβε να μετατρέψει το γήπεδο σε προσωπική του σκηνή. Με τον ίδιο να προσφέρει μια γεύση από το επιθετικό ρεπερτόριό του.

Ρεμί Καμπελά: Παίκτης στον Ολυμπιακό, διοίκηση στην Αζαξιό
Ρεμί Καμπελά: Παίκτης στον Ολυμπιακό, διοίκηση στην Αζαξιό

Η αλλαγή Ταρέμι που… έφερε τη μαγεία

Με το σκορ στο 2-0, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον 33χρονο φορ στο 69’. Από εκείνη τη στιγμή, το παιχνίδι άλλαξε. Ο Ταρέμι μπήκε με διάθεση να αποδείξει γιατί ο Ολυμπιακός τον επέλεξε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και τα κατάφερε με τον πιο πειστικό τρόπο. Μέχρι τη λήξη, πρόλαβε να σκοράρει δύο φορές, να κερδίσει πέναλτι. Αλλά και να δημιουργήσει συνεχώς απειλές για την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ιρανός έφτασε σε τέσσερις τελικές προσπάθειες, όλες μέσα από την περιοχή. Γεγονός που δείχνει το ένστικτο του κλασικού φορ που πατάει στα καρέ και «μυρίζεται» τη φάση. Δύο από αυτές κατέληξαν στα δίχτυα, ενώ οι υπόλοιπες έδειξαν πόσο αποτελεσματικός μπορεί να γίνει. Εκτέλεσε με ποικιλία, τόσο με το κεφάλι όσο και με τα πόδια, αποδεικνύοντας πως δεν είναι μονοδιάστατος.

Πέρα από τα γκολ, ο Ταρέμι είχε συνολικά 12 επαφές με την μπάλα, οι μισές εκ των οποίων μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στατιστικό που δείχνει την αμεσότητά του στο παιχνίδι. Συμπλήρωσε το ντεμπούτο του με 4/5 εύστοχες μεταβιβάσεις (80%), μία καλή κάθετη πάσα που έβγαλε φάση και φυσικά την ενέργεια που έφερε το πέναλτι στο 82’, το οποίο ανέλαβε ο Γιαζίτζι χωρίς όμως να σκοράρει.

Σε μόλις ένα εικοσάλεπτο, ο Μεχντί Ταρέμι παρουσίασε όλα εκείνα τα στοιχεία που υπόσχονται να απογειώσουν την επίθεση του Ολυμπιακού. Κίνηση χωρίς μπάλα, εκτελεστική δεινότητα, ικανότητα να πιέζει και να κερδίζει μονομαχίες.

Το κοινό του «Γ. Καραϊσκάκης» τον αποθέωσε και ο Μεντιλίμπαρ πήρε την καλύτερη απόδειξη πως έχει πλέον στα χέρια του έναν παίκτη ικανό να κάνει τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ξεκίνημα του Ιρανού φορ ήταν εντυπωσιακό. Αν αυτό ήταν μόνο η αρχή, τότε οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν κάθε λόγο να περιμένουν μια σεζόν γεμάτη μεγάλα γκολ και καθοριστικές στιγμές από τον νέο τους επιθετικό.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…