Ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος απέναντι στον Άρη και επιβλήθηκε με 97-73 για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης των Playoffs της Basket League.

Ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος κυρίως επιθετικά απέναντι στον Άρη και επιβλήθηκε με 97-73 για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης των Playoffs της Basket League.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί, κατά διαστήματα έπαιζαν εκπληκτικό μπάσκετ και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Άρη για να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε το απαραίτητο ροτέισον δεδομένων και την συνθηκών του ματς, είχε εκτός τον Αϊζάια Κάνααν όπως και σε όλα τα ελληνικά Playoffs, όμως είδε τους παίκτες του να βγάζουν μεγάλη διάθεση και ενέρεγεια και να δείχνουν έτοιμοι ενόψει της κρίσιμης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ματς

Σε αντίθεση με τα τελευταία εντός των συνόρων παιχνίδια τους, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά και συγκεντρωμένα την αναμέτρηση, όντας σκληροί και προσηλωμένοι στην άμυνα και βρίσκοντας ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο ανοίγοντας τον ρυθμό. Την ίδια στιγμή, έβγαζαν τους αγαπημένους τους αυτοματισμούς στο σετ παιχνίδι και έφτιαξαν από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας, κλείνοντας το α’ δεκάλεπτο με το σκορ στο 28-12.

Στην έναρξη της Β’ περιόδου, ο Άρης έδειξε αντίδραση και με ένα γρήγορο 8-0, έκανε το σκορ 28-20 μετά από 2.5 λεπτά αγώνα.