Ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας στο ΣΕΦ, καθώς κέρδισε με σκορ 98-78. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα.

Μια νίκη ακόμη για το Ελληνικό πρωτάθλημα πήρε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Απόλλωνα Πατρών με σκορ 98-78.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Πατρών για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, σε εντός έδρας συνάντηση στο ΣΕΦ. Ο Θρύλος καλούνταν να βρει αντίδραση μετά την απώλεια στο Βελιγράδι, ξεπερνώντας το αρνητικό αποτέλεσμα, λίγες ημέρες πριν τη διαβολοβδομάδα. Οι Πειραιώτες άφησαν εκτός αποστολής τον Μουσταφά Φαλ, με τον Λούντζη να παίρνει τη θέση του στη δωδεκάδα.

Ο Απόλλων Πάτρας ξεκίνησε με τους Κόουλμαν, Γκρίφιν, Τσαλμπούρη, Διαμαντάκο και Δίπλαρο, ενώ ο Ολυμπιακός με Ντόρσεϊ, Ουόκαπ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Χασάν Μάρτιν. Όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων, είχαν το όνομα του αδικοχαμένου Γέλοβατς στη φανέλα τους.

Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι από νωρίς στο σκορ, καθώς σχεδόν στα πρώτα πέντε λεπτά προηγούνταν με 14-5. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν σωστές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με το σκορ 26-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, προηγούμενοι ακόμη και με 15 πόντους (35-20). Κατά την περίοδο αυτή, λίγο μετά τα 13 λεπτά, οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή, για τον χαμό του Γέλοβατς. Ο Θρύλος, ως προς το αγωνιστικό, ανέβασε ρυθμό και σχεδόν μετά από 17 λεπτά αγώνα, προηγούνταν με 46-28. Το σκορ που έκλεισε το πρώτο μέρος ήταν το 51-38, έχοντας άνετα τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στη συνέχεια, με τους Πατρινούς, έχοντας για όπλο τους την περιφερειακή ευστοχία του Τσαλμπούρη, πλησίασαν στους 11π. (69-58). Στο σημείο αυτό ανέλαβε δράση ο Σακίλ ΜακΚίσικ και η τάξη αποκαταστάθηκε άμεσα (76-58 στο 29’).

Στην τελευταία περίοδο –και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των φιλοξενούμενων (89-78 στο 38’)- οι «ερυθρόλευκοι», αν και δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης, ήλεγξαν απόλυτα το ματς και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 51-38, 76-61, 98-78.