Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή ηττήθηκε με 30-27 από την ΑΕΚ στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης, στον τέταρτο τελικό της Handball Premier και ισοφαρίστηκε σε 2-2 στη σειρά, σε ένα ματς στο οποίο αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα σχεδόν για ένα ημίχρονο.

Στην τέταρτη «μάχη» των τελικών, ο Θρύλος είχε… αντίπαλο και μια εχθρική διαιτησία, με τις δίλεπτες αποβολές να είναι 7-2, έως το 45ο λεπτό! Οι «κιτρινόμαυροι», μετά το 15ο λεπτό, δέχθηκαν δίλεπτη αποβολή στο 50ό, όταν τραυματίστηκε ο Σάββας. Μεγάλη απώλεια για τους «ερυθρόλευκους» και ο Κανδύλας, με τον αρχηγό να δέχεται κόκκινη κάρτα στο 45ο λεπτό και να αποβάλλεται.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός το «πάλεψε». Ωστόσο, έχασε πολλές ευκαιρίες, ειδικά προς το τέλος του ματς, με τους Παπαβασίλη και Παπάζογλου και δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ο τέταρτος τελικός… στέψης σε LIVE STREAMING!
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ο τέταρτος τελικός… στέψης σε LIVE STREAMING!

Την Παρασκευή (13/6), στον πέμπτο και τελευταίο τελικό, ο Θρύλος θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην έδρα της ΑΕΚ, στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών).

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω με 6-2, όμως ανέβασε «στροφές» και ισοφάρισε σε 6-6, με τον Πέριτς, με τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Στο 17:31, ο Θρύλος προηγήθηκε με 9-8, με τον Βίντα να «γράφει» το 10-9, στο 20ό λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν 3-0 σερί και βρέθηκαν πίσω με 12-10, όμως ισοφάρισαν σε 12-12, με τον Λιάπη, στο 26ο λεπτό. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ (13-15).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους (32:41), ο Σάββας μείωσε σε 15-14 για τον Θρύλο και σε 17-16, στο 36:50, αλλά οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με +4 (16-20). Οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν τη διαφορά (19-21), με δύο διαδοχικά γκολ του Λιάπη (42:22, 42:48), ενώ με δύο τέρματα του Σάββα (46:06, 47:00), μείωσαν σε 24-23.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο +3 (23-26), αλλά ο Ολυμπιακός «απάντησε» ξανά και μείωσε σε 26-25, με σκόρερ τον Παπαβασίλη, στο 53ο λεπτό. Ο Θρύλος έχασε μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια, με Παπαβασίλη και Παπάζογλου, βρέθηκε πίσω με 29-26 και παρότι μείωσε (27-29), με τον Μιχαηλίδη (59:06), γνώρισε την ήττα (27-30).

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 4-6, 6-7, 10-10, 11-12, 13-15 (ημχ.) 15-16, 16-20, 20-23, 23-25, 26-28, 27-30

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρικάρντο Τριλίνι): Κοτανίδης, Τζηράς 1, Παπαβασίλης 3, Βίντα 2, Τζίμπουλας, Παπάζογλου, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Πέριτς 3, Σλίσκοβιτς 4, Βούγιοβιτς, Βέγιν, Λιάπης 6, Πασσιάς, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 7

ΑΕΚ (Φρεντερίκ Μπουζόν): Αραμπατζής 5, Μάτιτς 1, Ντουάρτε 3, Βλαστός 1, Σμιντ 1, Κεϊτά 3, Παναγιώτου 1, Ζεντί, Τέπερ, Λούλιτς, Κουκουλάς 3, Νταβιές, Γκαρέν 2, Τουρέ 9, Μπορεγκάρ, Σακό 1

Τάσος Σταματελόπουλος

Θυμάμαι ακόμα ήμουν παιδάκι, όταν με φέρανε μες το Καραϊσκάκη... Και συγκεκριμένα όταν με πήγε ο πατέρας μου στο παλιό και ιστορικό Καραϊσκάκη, πριν ακόμα αυτό γκρεμιστεί, τότε που πήρα το «ερυθρόλευκο» βάπτισμα του πυρός μπαίνοντας στο γήπεδο από το σημείο στο οποίο είχε συμβεί η τραγωδία της Θύρας 7. Δέος και ανατριχίλα…

Η μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό με έφερε στο THRYLOS24, το site που καλύπτει όλα τα τμήματα του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στον πλανήτη. Και μαζί με τα άλλα παιδιά, θα προσπαθώ να αναδεικνύω διαρκώς το μεγαλείο και την ένδοξη ιστορία του Θρύλου μας!

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24