Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Σεμινάριο Σχολών του Ολυμπιακού, κατά το διήμερο 09-10 Σεπτεμβρίου.

Δυναμικό παρόν για ακόμα μία χρονιά έδωσε το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού, στο καθιερωμένο Σεμινάριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ακαδημία του Θρύλου.

Το σεμινάριο, το οποίο αποτελεί εκδήλωση θεσμό για το «ερυθρόλευκο» Δίκτυο Σχολών ποδοσφαίρου, έγινε με την πλήρη συμπαράσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αλλά και την συμπαράσταση του προέδρου της ομάδας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.Έτσι έχει επιτευχθεί το δίκτυο όλα αυτά τα χρόνια να έχει σχολές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ολυμπιακός Β’: Η αποστολή του Θρύλου για το παιχνίδι με την Ηλιούπολη
Ολυμπιακός Β’: Η αποστολή του Θρύλου για το παιχνίδι με την Ηλιούπολη

Παίκτες και προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Ιδέες και φιλοσοφίες των προπονητών της Ακαδημίας, αλλά και νέες τακτικές τις οποίες χρησιμοποίησαν οι ίδιοι προκειμένου να πετύχουν.

Το σεμινάριο χωρίστηκε σε δύο μέρη (Θεωρητικό και Πρακτικό) και πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και στο Προπονητικό Κέντρο του Ρέντη.

Σάββατο 10/09:

Αρχικά το σεμινάριο ξεκίνησε με ομιλία και παρουσίαση από τον Διευθυντή του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλη Νάνο και του στελέχους τμήματος Σχολών, Χρήστο Σολωμό. Οι ίδιοι καλωσόρισαν όλους τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και ηγέτη του Συλλόγου, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τη στήριξη του στις Σχολές και στην Ακαδημία του Θρύλου.

Στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας Εφήβων του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης. Ανέλυσε τον ιστορικό τελικό της Super League Κ17 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Σε αυτόν, εκείνος και οι παίκτες του στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας την περασμένη σεζόν.

Αργότερα το λόγο πήρε ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Δημήτρης Στεργιόπουλος. Ο ίδιος ανέλυσε τις προόδους και τις προκλήσεις στην παρακολούθηση των ποδοσφαιριστών. Αλλά και για τις εφαρμογές επιστήμης που έχουν ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή. Μετά, ήταν σειρά του προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Αγριογιάννη να πάρει το λόγο. Αυτός ανέλυσε την πολύ ιδιαίτερη θέση, καθώς και το ποια είναι τα κατάλληλα προσόντα για ένα παιδί που θέλει να γίνει επαγγελματίας τερματοφύλακας.

Ακολούθησε ομιλία του Αθλητικού Ψυχολόγου της Ακαδημίας, Βασίλη Ξερνού.

Ο ίδιος μίλησε αναφορικά με την ψυχική ανθεκτικότητα των νέων. Μετά ο προπονητής φυσικής κατάστασης της Κ17, Άγγελος Χαρίσης, μίλησε για την καθημερινή ρουτίνα που θα πρέπει έχει ένας αθλητής πριν και μετά την προπόνηση.

Για τη συμβολή των διατάσεων στην αθλητική απόδοση των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Φυσικοθεραπευτής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Νίκος Κώστας. Ενώ οι Γιώργος Κοκολάκης, Γιώργος Βαΐτσης και Γιάννης Αποστολάκης μίλησαν για το πώς γίνεται το scouting των παικτών και ποια είναι τα κριτήρια επιλογής.

Ξεχωριστό χρώμα στο σεμινάριο έδωσε η παρουσία του Διεθνή πολίστα του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνου Γενηδουνιά. Ο Έλληνας διεθνής τόνισε πως ο επιθετικός πρέπει να έχει θράσος, πείσμα και να μην απογοητεύεται ποτέ.

Το παρόν έδωσαν και μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού, με την παρουσία του Αντώνη Γλύκα, του Γιάννη Γκαϊτατζή και του Νίκου Βαμβακούλα.

Πριν το κλείσιμο της πρώτης ημέρας, ακολούθησε παρουσίαση της ορθής χρήσης των Social Media. Συγκεκριμένα το πώς θα πρέπει να τα διαχειρίζονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές αλλά και τα μέλη των σχολών. Αυτό έγινε από τον Δημήτρη Μαργωμένο μέλος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το θεωρητικό μέρος του Σεμιναρίου ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Συνιδρυτή και Διευθύνοντα συμβούλου της Business Pathways, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Κυριακή 10/09:

Το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/09 στο Προπονητικό Κέντρο του Ρέντη. Με αγωνιστικά κριτήρια, παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές, υποδοχή μπάλας και μεταβίβαση από τους τερματοφύλακες, αλλά και ομαδικές ασκήσεις μεταξύ των παιδιών.

Μία απρόσμενη έκπληξη περίμενε τα παιδιά και τους προπονητές των Σχολών. Ο παίκτης του Ολυμπιακού Κ23 και της  ομάδας Κ19, Γιώργος Χαραλαμπόγλου μίλησε και φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους. Ανέφερε πως όλοι οι νέοι θα πρέπει να δουλέψουν πολύ και να έχουν θέληση να πετύχουν.

Το παρόν στο Σεμινάριο έδωσε και η Σχολή του Καναδά, από το Κίτσενερ, η οποία είχε διοργανώσει Scouting Camp στις αρχές Αυγούστου με την παρουσία μελών και προπονητών της Ακαδημίας του Θρύλου.

Το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου επιμελήθηκαν οι προπονητές της ακαδημίας: Παναγιώτης Αγριογιάννης, Σπύρος Χριστόπουλος, Χρήστος Ρόγκας, Βασίλης Σπέρτος, Άρης Κυριαζής, Κωνσταντίνος Μπέτσας, Νίκος Κολοκυθάς, Γρηγόρης Κωνσταντακόπουλος.

Το 12ο Σεμινάριο Σχολών του Ολυμπιακού έκλεισε με την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία όλων των παρευρισκόμενων, ενώ λίγο νωρίτερα άπαντες παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Κ19: Νίκη για τους Νέους του Θρύλου κόντρα στην Κηφισιά
Κ19: Νίκη για τους Νέους του Θρύλου κόντρα στην Κηφισιά
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24