Όλη η αθλητική επικαιρότητα από το Μέγκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλη η αθλητική επικαιρότητα από το Μέγκα, το οποίο κάλυψε την δράση από το μπάσκετ, μέχρι τα ερασιτεχνικά σπορ και τα ματς του ποδοσφαίρου.
Σημαντικό βήμα για την είσοδό του, στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος έκανε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 4-1 του ΟΦΗ. Με το ίδιο σκορ νίκησε ο ΠΑΟΚ την Κηφισιά και έπιασε στη βαθμολογία τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Όλη η αθλητική επικαιρότητα από το Μέγκα.
ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ισοβαθμούν στην κορυφή με 53 βαθμούς, μετά και τη νίκη του δικεφάλου του Βορρά στο εξ’αναβολής με την Κιφησιά.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής για χέρι του Πέτκοφ και εκτέλεσε έυστοχα ο Γερεμέγεφ.
Από εκτέλεση φάουλ του Ρουκουνάκη, η τροχιά της μπάλας ξεγέλασε τον Τσιφτσή και κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 1-1 με τη συμπλήρωση μίας ώρας.
Η χαρά της ομάδας του Σεμπάστιαν Λέτο κράτησε λίγο καθώς 9 λεπτά αργότερα, ο Φωτιάς ανακάλυψε πέναλτι φάντασμα στην επαφή που είχε ο Πέτκοφ με τον Σάντσες. Ο Γερεμέγεφ ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ που πέτυχε ακόμα δύο γκολ μέχρι το τέλος.
Ένα με τον Μπάμπα με σουτ εκτός περιοχής στο 88′ και ακόμα ένα στις καθυστερήσεις σε μια αντεπίθεση που ολοκλήρωσε ο Κωνσταντέλιας υπογράφοντας το τελικό 4-1.
Ένας Παναθηναϊκός γεμάτος αυτοπεποίθηση διέλυσε με 4-1 τον ΟΦΗ και προσπέρασε τον Λεβαδειακό στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Οι πράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν ξανά νωρίς, με την κεφαλιά του Γέντβαϊ στο 7ο λεπτό, ενώ στο 15ο λεπτό ο Ρενάτο Σάντσες με το παρθενικό του γκολ με το τριφύλλι διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.
Ο ΟΦΗ ξαναμπήκε στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Νους και Αθανασίου συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να δίνει την ασίστ στον Σαλσέδο για το 2-1.
Ωστόσο στο 51ο λεπτό, η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Αντίνο, που επίσης σκόραρε για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα γράφοντας το 3-1. Με το κερασάκι στην τούρτα να βάζει ο Ζαρουρί στο 86 με εντυπωσιακό σουτ που κατέληξε στο γάμα της εστίας του Χριστογεώργου.
Στην Premier League η πρωτοπόρος Άρσεναλ νίκησε με 1-0 την Μπράιτον και αύξησε στους επτά βαθμούς τη διαφορά της, από τη Σίτι, που ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Το νικηφόρο σερί της Άρσεναλ δε σταμάτησε ούτε στο Μπράιτον. Οι Λονδρέζοι έφυγαν με τη νίκη 1-0 κόντρα στην ομάδα των Κωστούλα και Τζίμα, χάρη στο γκολ του Μπουκάγιο Σάκα στο 9ο λεπτό.
Η Άρσεναλ ξεφύγε στο +7 από τη Μάντσεστερ Σίτι, που ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Έτιχαντ. Οι Πολίτες άνοιξαν το σκορ με τον Σεμένιο στο 31’, όμως η Φόρεστ ισοφάρισε στο 56ο λεπτό με τον Γκιμπς – Ουάιτ. Η Σίτι πήρε ξανά τα ηνία στο σκορ με τέρμα του Ρόδρι στο 62’, αλλά η Νότιγχαμ δεν είπε την τελευταία της λέξη. Με αυτό το γκολ του Άντερσον στο 76ο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.
Πάρτι της Τσέλσι στο Μπέρμιγχαμ, νίκη με 4-1 επί της Άστον Βίλα. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Βίλανς, προηγήθηκαν στο 2ο λεπτό με τον Ντάγκλας Λουίς, όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική. Τα δύο τέρματα του Ζοάο Πέντρο στο 35’ και το 45+6 έστειλαν τους Λονδρέζους στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-1. Στο 55’ ήρθε η σειρά του Κόουλ Πάλμερ να βρει δίχτυα, ενώ στο 64’ ο Ζοάο Πέντρο πέτυχε και 3ο γκολ για το 4-1, τελικό σκορ.
Η Τσέλσι μείωσε τη διαφορά της στους τρεις βαθμούς από την τέταρτη Άστον Βίλα.
Στην Ισπανία, αντίπαλος της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου θα είναι η Σοσιεδάδ, που νίκησε 1-0 τη Μπιλμπάο με το πέναλτι του Οϊαρθάμπαλ στο 87’ και με συνολικό σκορ 2-0, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Λα Καρτούχα της Σεβίλλης.