Η κατάσταση που διαμορφώθηκε στον δεύτερο τελικό του ΣΕΦ δεν είναι «τοξικότητα γενικώς». Δεν είναι μια «απλή όξυνση» ανάμεσα σε δύο ομάδες. Είναι καθαρή προβοκάτσια, σχεδιασμένη πρόκληση και εκτροπή από πρόσωπο συγκεκριμένο. Όχι από τον οπαδούς και από την εξέδρα. Από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Κι όμως, η κυβέρνηση – σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου – μιλάει για «γενικό κλίμα έντασης». Αποφεύγει επιμελώς να κατονομάσει τον υπεύθυνο. Προτιμά να βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι, γιατί έτσι τη βολεύει πολιτικά. Μόνο που η πραγματικότητα έχει πρόσωπο. Και Instagram.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν αυτός που ξεκίνησε το πανηγύρι, με αναρτήσεις του τύπου: «Έρχομαι στο ΣΕΦ γιατί έχω και τα διαόλια μου» «Να με βρίζουν 15.000».

Πλήρης διασυρμός – Γονάτισαν μπροστά στους Αγγελόπουλους!
Πλήρης διασυρμός – Γονάτισαν μπροστά στους Αγγελόπουλους!

Δεν τα είπε κάποιος οπαδός. Δεν τα είπε τρολ. Τα είπε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πριν τον τελικό. Και όταν η κατάσταση ξέφυγε, επειδή αυτός την πήγε εκεί, η ευθύνη μοιράστηκε ισότιμα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, λες και μιλάμε για… λάθη και των δύο μαθητών στο σχολείο.

Μόνο που η Euroleague δεν έκανε τα στραβά μάτια. Η ένωση διαιτητών της διοργάνωσης βγήκε δημόσια και καταδίκασε τα stories Γιαννακόπουλου, επειδή περιείχαν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και απειλές για τη σωματική ακεραιότητα.

Στην Ελλάδα όμως… τσιμουδιά. Αντί να υπάρχει αντίδραση από τον ΕΣΑΚΕ, το Υφυπουργείο, τη ΔΕΑΒ, τα ΜΜΕ. Στο ΣΕΦ ακούστηκε σύνθημα για την κόρη του Γιαννακόπουλου. Από μερίδα οπαδών. Όχι από παράγοντα. Όχι από μικρόφωνο. Και ενώ εκείνη τη στιγμή γίνονταν επίσημες συστάσεις από τα μεγάφωνα για ηρεμία.

Μόνο που το ΟΑΚΑ το ξεχάσαμε. Εκεί, βρίζονται χυδαία μάνες, γυναίκες και παιδιά παικτών και προπονητών. Υπάρχουν βίντεο με κατάρες και ύβρεις κατά της οικογένειας του Μπαρτζώκα, αλλά εκεί κανένας θεσμός δεν διαμαρτυρήθηκε. Εκεί δεν ενοχλεί η χυδαιότητα. Ενοχλεί μόνο όταν στρέφεται κατά του «προστατευόμενου».

Στο μπάσκετ όλα συγχωρούνται; Εκεί, ό,τι κι αν πει ή κάνει ο Γιαννακόπουλος, τον ντύνουν με ίσες αποστάσεις;

Αυτός είναι ο άνθρωπος που μπήκε με μπλουζάκι πρόκληση, χλεύασε, απείλησε, έβρισε και πόσταρε μίσος. Κι αντί να αποβληθεί δια βίου από τα γήπεδα, του χαρίσατε και το ΟΑΚΑ. Την ώρα που ο Ολυμπιακός ακόμα περιμένει τη νομική παραχώρηση του ΣΕΦ.

Δύο μέτρα. Δύο σταθμά. Μια ξεφτιλισμένη κανονικότητα.

Και το χειρότερο όλων;

Το πρόβλημα έχει όνομα. Δεν είναι το «κλίμα». Και η συστηματική σας συγκάλυψη.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24