Η απόφαση του Ολυμπιακού να αποσύρει την φανέλα με το «7» προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη, είναι η παρθενική απόσυρση στο ερυθρόλευκο πάνθεον.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδωσε την είδηση της ημέρας επισημοποιώντας την ημερομηνία κατά την οποία θα αποσύρει την φανέλα με το νούμερο «7» προς τιμήν του θρύλου της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

Δεν γινόταν αλλιώς άλλωστε. Πρόκειται για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα που φόρεσε ποτέ την κόκκινη φανέλα, τον άνθρωπο που άλλαξε την μοίρα όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και ολόκληρου του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ με την κίνηση του να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να μετακομίσει στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2010.

Μιλάμε για 11 χρόνια, γεμάτη χρυσή ιστορία, επιτυχίες και αμέτρητες χαρές που έχει προσφέρει με τις υπηρεσίες του ένας εκ των κορυφαίων παικτών που έβγαλε η ήπειρος της Ευρώπης.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2023, το ΣΕΦ υποδέχεται τον κόσμο του σε ένα μεγάλο event προς τιμήν του Kill-Bill, με αποκορύφωμα την απόσυρση της φανέλας του με το νούμερο «7».

Μια φανέλα που τίμησε όσο πολύ ελάχιστοι στα χρονικά του συλλόγου και η οποία θα κοσμεί την οροφή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ως η πρώτη απόσυρση φανέλας που πραγματοποιεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Και τι περίπτωση παίκτη για να ανοίξει τον εν λόγω λογαριασμό του ερυθρόλευκου πάνθεον…