Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Μάικ Τζέιμς τον γνωρίζουμε όλοι, όμως το εν λόγω περιστατικό δίνει άλλη διάσταση στα όσα ξέραμε για αυτόν.

Ο Μάικ Τζέιμς αποτελεί έναν από τους πλέον elite παίκτες της EuroLeague τα πολλά τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, εκτός των άλλων, ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι γνωστός μόνο για την εκτελεστική δεινότητα και την κλάση του.

Ο χαρακτήρας του παραμένει ιδιόρρυθμος και ιδιαίτερος και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ειδικά οι άνθρωποι των ομάδων στις οποίες έχει αγωνιστεί ο ίδιος.

Ο Μιραλέμ Χαλίλοζιτς, νυν μέλος της Γαλατασαράι, έφερε στην επιφάνεια μια ολίγον τι αστεία ιστορία.

Τον πρώτο καιρό παρουσίας του Τζέιμς στην Ευρώπη, ο ίδιος αγωνιζόταν στην ΚΚ Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Το πέρασμά του από τη βαλκανική χώρα κατά το 2012, δεν ήταν το ιδανικό και ο Χαλίλοζιτς αποκαλύπτει σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα Basketball Sphere:

«Ήταν η πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη. Ο κόουτς ήταν ο Ντάνιελ Γιούσουπ. Μετά από δύο μήνες, ήταν σοκαρισμένος από τις διάφορες προπονήσεις και τον τρόπο παιχνιδιού.

Είτε λόγω της επικοινωνίας του με τους συγγενείς του στην Αμερική (σ.σ.: λόγω της διαφορά της ώρας), είτε λόγω video games, είτε επειδή βγήκε έξω, κοιμήθηκε δύο με τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του βίντεο, η οποία αποτέλεσε τεράστια προσβολή για τον προπονητή. Απολύθηκε γιατί κοιμήθηκε. Αλλά είναι ο ίδιος Μάικ Τζέιμς, αυτός που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό μετά από χρόνια, έφτασε μέχρι το ΝΒΑ. Και κατέληξε να έχει μία απίθανη καριέρα στην Ευρώπη, μολονότι η αρχή ήταν δύσκολη».