Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τούρκογλου, επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με τον Ναν,ενώ αναφέρθηκε και στον Αταμάν.

Στην μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο «BasketNews», ο Χέντο Τούρκογλου επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με τον Κέντρικ Ναν για την παραχώρηση τουρκικής υπηκοότητας, προκειμένου ο σταρ του Παναθηναϊκού να γίνει ο νατουραλιζέ της Εθνικής Τουρκίας στο EuroBasket 2025.

Σε απόσπασμα της συνέντευξης αναφέρει για τις συζητήσεις με τον Κέντρικ Ναν και την εθνική Τουρκίας:

«Είχαμε συζητήσεις με τον Εργκίν επειδή στο παρελθόν είχαμε τον Σέιν Λάρκιν και τον Σκότι Γουίλμπεκιν. Και τώρα έχουμε και τον Ταρίκ [Μπιμπέροβιτς]. Από την οπτική γωνία του Εργκίν, θέλαμε να δούμε αν ήταν εφικτό. Κάναμε συζητήσεις, αλλά μετά από ένα σημείο σταματήσαμε. Ό,τι και να κάνει ο Εργκίν, πάντα επικοινωνεί μαζί μας.

Μίτσιτς: Φαβορί ο Θρύλος παρά τον… ανταγωνισμό!
Μίτσιτς: Φαβορί ο Θρύλος παρά τον… ανταγωνισμό!

Ήταν απόφαση όλων. Ποτέ δεν ξέρουμε τι προκύπτει, τραυματισμοί και όλα αυτά. Πάντα προσπαθούμε να ασφαλίσουμε τους εαυτούς μας. Επειδή ο Σκότι τραυματίστηκε και ο Εργκίν δεν μπορεί να παίξει τον Ταρίκ. Και αν το δει κανείς, ένα από τα σημεία που έλειπαν ήταν πάντα ένας πόιντ γκαρντ. Σκεφτήκαμε, «Πρέπει να προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε άλλες επιλογές;» Και αυτό ήταν όλο».

Για την προσωπική του σχέση με τον Αταμάν δήλωσε:

«Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας ξέρει τον ρόλο του. Ξέρει ότι είμαι ο πρόεδρος, ξέρω ότι είναι ο προπονητής. Ακόμα και ως πρώην παίκτης, δεν έχω παρέμβει ποτέ στις αποφάσεις του ρόστερ – και ποτέ δεν θα το κάνω. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Ως ομοσπονδία, η ευθύνη μας είναι να τους παρέχουμε το καλύτερο περιβάλλον: προπονητικά στρατόπεδα, πόρους, όλα όσα χρειάζονται για να αγωνιστούν. Στη συνέχεια, κάνουμε αξιολόγηση. Αλλά δεν επεμβαίνουμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Όλοι μας έχουμε ισχυρή προσωπικότητα. Αλλά πάλι, σεβόμαστε τους ρόλους. Και μέχρι στιγμής, η εργασιακή μας σχέση ήταν εξαιρετική. Θα συνεχίσει να είναι. Το διοικητικό μου συμβούλιο και εγώ παίρνουμε τις συνολικές αποφάσεις —πέρα από το μπάσκετ— και δεν θα παρέμβουμε ποτέ σε θέματα προπονητικής, ούτε καν στην ομάδα. γυναικών Υποστηρίζουμε. Έπειτα αξιολογούμε».

Τάσος Σταματελόπουλος

Θυμάμαι ακόμα ήμουν παιδάκι, όταν με φέρανε μες το Καραϊσκάκη... Και συγκεκριμένα όταν με πήγε ο πατέρας μου στο παλιό και ιστορικό Καραϊσκάκη, πριν ακόμα αυτό γκρεμιστεί, τότε που πήρα το «ερυθρόλευκο» βάπτισμα του πυρός μπαίνοντας στο γήπεδο από το σημείο στο οποίο είχε συμβεί η τραγωδία της Θύρας 7. Δέος και ανατριχίλα…

Η μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό με έφερε στο THRYLOS24, το site που καλύπτει όλα τα τμήματα του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στον πλανήτη. Και μαζί με τα άλλα παιδιά, θα προσπαθώ να αναδεικνύω διαρκώς το μεγαλείο και την ένδοξη ιστορία του Θρύλου μας!

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24