Ο Μεντιλίμπαρ δεν… χαρίζεται σε κανέναν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μάσησε τα λόγια του μετά το 3-0 επί του Ατρόμητου και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους παίκτες.
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το Σάββατο το βράδυ ένα ευρύ 3-0 απέναντι στον Ατρόμητο στο Φάληρο. Ωστόσο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είχε κανένα λόγο να… γλυκάνει την κριτική του. Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε δημόσια, υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να κρύψει την εικόνα της ομάδας. Ενώ ο ίδιος στάθηκε στις στιγμές που ο Ατρόμητος θα μπορούσε να φέρει το ματς σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε καθαρά πως θέλει τους παίκτες του σε απόλυτη συγκέντρωση. Ειδικά με τα μεγάλα ματς που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πολύ καλά τις… παγίδες του πρωταθλήματος. Έχει ζήσει ματς όπου ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε, όμως μια στιγμή αδράνειας άλλαζε εντελώς την… ιστορία. Το ματς με τον Ατρόμητο θύμισε στον Βάσκο -τουλάχιστον κατά την εξέλιξή του- όλες τις φορές που ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς ενώ έλεγχε το παιχνίδι. Η γκάφα στην άμυνα λίγο έλειψε να στοιχίσει και αν δεν υπήρχε ο άγρυπνος Τζολάκης, το ματς θα έμπαινε σε τελείως διαφορετικό μονοπάτι.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός παρότι σημείωσε τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια και αρκετές στιγμές απειλής, δεν πρόσφερε την εκρηκτικότητα που θα περίμενε κανείς από ένα σύνολο με ποιότητα, ρυθμό και βαθύ ρόστερ.
Ο Ροντινέι έδειξε ξανά γιατί αποτελεί σταθερή αξία, ο Ζέλσον δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αντιπάλους. Αλλά κι ο Νασιμέντο «έχτισε» το παιχνίδι με σωστές μεταβιβάσεις στο πρώτο μέρος. Τα δύο γκολ του Ταρέμι και η ψυχραιμία του Ελ Κααμπί από το πέναλτι πρόσθεσαν σιγουριά. Ενώ ο Τζολάκης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία.
Κι όμως, υπήρξαν πολλές στιγμές χαμηλής έντασης, βραδύτητας και λανθασμένων αντιδράσεων. Κάτι που ο Μεντιλίμπαρ δεν πρόκειται να ανεχθεί ενόψει Παναιτωλικού και –κυρίως– ενόψει της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοια ματς χωρίς απόλυτη πειθαρχία και ο Βάσκος το γνωρίζει καλύτερα από όλους.