Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υπέρ για την ομάδα του Ολυμπιακού, να υπάρχει έντονο το Ελληνικό στοιχείο, με ικανούς παίκτες από την εγχώρια αγορά, δίνοντας ευκαιρίες και στους ήδη υπάρχοντες του ρόστερ! Άρθρο γνώμης του Μιχάλη Μαχαίρα...

Προέχει φυσικά, το να ολοκληρωθεί αισίως η σεζόν, με το ντάμπλ-ευχής έργο- αλλά και μια καλή και γεμάτη -όσο περισσότερο γίνεται- πορεία στην Ευρώπη για φέτος!

Μετέπειτα, πρόκειται να ακολουθήσουν κοινή πορεία, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού χάρη σε αυτήν την πλεύση, ήρθαν οι επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κομβικό για τον Πέδρο Μαρτίνς και την ομάδα μας, είναι το γεγονός πως στον Ολυμπιακό βρίσκονται αρκετοί Έλληνες. Στόχος λοιπόν είναι να διατηρηθεί το Ελληνικό στοιχείο. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που έχει σύμμαχο και τον ίδιο τον Μαρτίνς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μάλιστα εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό τους Έλληνες παίκτες, τους δίνει ευκαιρίες σε κομβικά ματς, και δεν τους έχει… απλά για να γεμίζει το ήδη… γεμάτο ρόστερ του Ολυμπιακού. Όποιος αξίζει, παίζει. Είναι δίκαιος ο Πορτογάλος.

Να μιλήσουμε για τον Τσιμίκα, που ήταν βασικότατος, ή για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, που δεν έβγαινε από την ενδεκάδα, με τον Πορτογάλο να «κατηγορείται» μάλιστα γι’ αυτό.

Ο Γιώργος Μασούρας επιπλέον ήταν ακόμη ένας αθλητής της ομάδας μας, που είχε φανέλα βασικού.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους «γερόλυκους» Αβραάμ Παπαδόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη, οι οποίοι επέστρεψαν στον Θρύλο. Αρκετοί νόμιζαν πως ήρθαν για τα τελευταία «ένσημα», ή τιμής ένεκεν στην ομάδα του Πειραιά, όμως και αυτοί πήραν παιχνίδια και ευκαιρίες από τον Μαρτίνς. Φυσικά, είναι και η ψυχή της ομάδας μας, και δύο εμβληματικές για τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, προσωπικότητες!

Μην ξεχνάμε επίσης, τους μεγάλους «άτυχους» για φέτος, τον Κώστα Φορτούνη και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι πήραν και εκείνοι παιχνίδια, μα η ατυχία τους χτύπησε την πόρτα. Ή ακόμα και τον Λεονάρντο Κούτρης, που κι εκείνος πήρε τις ευκαιρίες του, πήγε δανεικός στο εξωτερικό, μα κι εκείνος στάθηκε άτυχος.

Αυτός λοιπόν είναι και ο μεγάλος στόχος για την επόμενη σεζόν, αυτό θέλει εναγωνίως και ο Πέδρο Μαρτίνς. Να τονωθεί κι άλλο το Ελληνικό στοιχείο στην ομάδα μας. Άλλωστε, πρόκειται και να εξεταστούν κάποιοι δανεικοί παίκτες.

Όμως, για να γίνουν όλα αυτά πράξη, πρέπει να ολοκληρωθούν οι φετινές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, με το… όσο γίνεται καλύτερο πρόσημο, σε όλες τις διοργανώσεις!