Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 3-0 σετ επί του Φοίνικα Σύρου και προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος της Volleyleague, καθώς έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον περιμένουν τον αντίπαλο τους, που θα προκύψει από τον αυριανό τρίτο ημιτελικό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε κόντρα στον Φοίνικα Σύρου για τον τρίτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Volleyleague ανδρών, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως στόχο τη νίκη που θα τους έδινε την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος, καθώς η σειρά βρισκόταν στο 1-1. Παρομοίως, και η ομάδα της Σύρου αναζητούσε τη νίκη για να πάρει εκείνη την πρόκριση.

Πήρε δύσκολα το πρώτο σετ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο τάραφλεξ για το πρώτο σετ και αυτό φάνηκε από το προβάδισμα που απέκτησε νωρίς. Συγκεκριμένα, ο Κουμεντάκης με καρφί από τα πλάγια έκανε το 3-1 για την ομάδα του Πειραιά, που προηγήθηκε και με 5-2. Ο Φοίνικας, ωστόσο ισορρόπησε, αντέδρασε και μείωσε στον πόντο (6-5), μη αφήνοντας την ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ να ξεφύγει στο σκορ. Έπειτα, οι Συριανοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 7-5, κατάφεραν με τρεις συνεχόμενους πόντους να προηγηθούν για πρώτη φορά στο σετ με 7-8. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τη σειρά τους αντέδρασαν και έφυγαν στο +3 (12-9), αναγκάζοντας τον προπονητή του Φοινικά να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Το εν λόγω τάιμ-άουτ έιχε μετέπειτα ως αποτέλεσμα ο Φοίνικας να προηγηθεί με 13-14 και επιμέρους σκορ 4-1. Το σετ σχεδόν μέχρι το τέλος του ήταν ντέρμπι, με τις ισοπαλίες να ήταν αλλεπάλληλες. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ στο κρισιμότερο σημείο και να φτάσουν στο 25-21 με άσο του Κουμεντάκη.

Άνετα το 2-0 ο Θρύλος!

Δυνατά και αποφασιστικά μπήκε στο δεύτερο σετ ο Θρύλος, αφού προηγήθηκε με 3-0 μετά από μπλοκ άουτ. Η ομάδα της Σύρου εν συνεχεία έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 4-3 με μπλοκ πάνω στον Κουμεντάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ωστόσο το πόδι πατημένο στο γκάζι και ξέφυγαν γρήγορα σε 10-5 με επίθεση του Φίνγκερ. Ο Φοίνικας προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ και να μην χάσει εύκολα το σετ, με αποτέλεσμα να καταφέρει μονάχα να μειώσει σε 10-7. Έκτοτε, η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ κυριάρχησε στο τάραφλεξ και ξέφυγε με επτά πόντους (14-7), έπειτα από άσο του Χουσάι. Μάλιστα, στη συνέχεια του σετ οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν να προηγηθούν και με διψήφια διαφορά (18-8), με τον Ολυμπιακό να επικρατεί εύκολα με 25-14 μετά το αποτυχημένο σέρβις της ομάδας του Φοίνικα.

Προκρίθηκε στους τελικούς!

Ντέρμπι ήταν το τρίτο σετ κατά την έναρξή του, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και να μην αφήνουν η μία την άλλη να ξεφύγει στο σκορ. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε εν συνεχεία να προηγηθεί με 7-4 μετά από επίθεση του Χουσάι. Ο Φοίνικας, παρά την προσπάθειά του να μειώσει, βρήκε μπροστά του έναν πολύ αποτελεσματικό Θρύλο στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να φτάσει στο 12-8. Έπειτα, η διαφορά πόντων των δύο ομάδων παρέμεινε πάνω από τους πέντε-έξι πόντους, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 17-12. Με το σετ να ολοκληρώνεται και τους Πειραιώτες να επικρατούν με 25-22 επί του Φοίνικα, καταφέροντας έτσι να προκριθούν στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Περισσότερα σε λίγο…