Ντιλικινά στην τελική ευθεία για Ολυμπιακό – Έκτο buy out σε 7 μήνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Φρανκ Ντιλικινά, ανεβάζοντας στα 2,4 εκατομμύρια το συνολικό ποσό που έχει καταβάλει φέτος για παίκτες.
Οι λεπτομέρειες απομένουν για την επίσημη απόκτηση του Γάλλου γκαρντ, Φρανκ Ντιλικινά που θα ενισχύσει την περιφέρεια των «ερυθρολεύκων», ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την Παρτίζαν. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει και άλλες μεταγραφές μέσα στη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο με σκοπό να πρέπει να αποπληρώσει πρώτα τα buy out των παικτών.
Με τον Γάλλο γκαρντ να αναμένεται να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα», πρώτα πρέπει να καταβληθεί το buy out των 300.000 ευρώ στην Παρτίζαν. Η μεταγραφή θα είναι η έκτη που συνοδεύεται από καταβολή ρήτρας, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχουν δώσει οι Πειραιώτες σε buy out στους τελευταίους επτά μήνες στα 2.400.000 ευρώ.
Είχαν προηγηθεί οι περιπτώσεις των Χολ (600.000), Λι (550.000), Καραγιαννίδη (500.000), Γουόρντ (300.000) και Νετζήπογλου (150.000). Η αλλαγή μεταγραφικής πολιτικής είναι φανερή, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κινήθηκε δυναμικά σε μια δύσκολη και ακριβή αγορά, με στόχο την άμεση ενίσχυση του ρόστερ του συλλόγου. Η ανάγκη για γκαρντ, ενόψει Σούπερ Καπ και Euroleague, έφεραν τον Ντιλικινά στο προσκήνιο, με τον Ολυμπιακό να δείχνει έτοιμος να κλείσει το deal με την σέρβικη ομάδα και να τον κάνει δικό του.