Βλέπεις κάτι πράγματα όμως; Η χειρότερη Μπάγερν όλων των εποχών που μόνο ο Ολυμπιακός την κοίταξε στα μάτια το σήκωσε και είναι στο Everest του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου!

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ / Κύπελλο Πρωταθλητριών για 6η φορά στην ιστορία της νικώντας στον τελικό την πρωτάρα Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 χάρη σε γκολ του Γάλλου, Κομάν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν Μονάχου διεκδίκησαν το φετινό τρόπαιο του UEFA Champions League στην Πορτογαλία και για τους Παριζιάνους ήταν η πρώτη παρουσία τους σε τελικό, ενώ η πρωταθλήτρια Γερμανίας βρέθηκε στη μεγάλη αναμέτρηση έπειτα από επτά χρόνια και για 11η χρονιά στην ιστορία της.

Τα πρώτα δέκα λεπτά ήταν αναγνωρίσιμα για τους δύο αντιπάλους, αφού το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν ένα τελείως άστοχο σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα που πήγε στις άδειες εξέδρες του «Ντα Λουζ». Όμως, λίγο αργότερα άρχισε το… ροντέο με τον Νεϊμάρ στο 18′ να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ τον Μάνουελ Νόιερ.

Χαμένα τετ α τετ η Παρί, δοκάρι η Μπάγερν

Τέσσερα λεπτά μετά, η Μπάγερν Μονάχου απάντησε με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σημαδεύει το δοκάρι με σουτ από κοντά, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Άνχελ Ντι Μαρία με ένα φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία των Βαυαρών.

Η πίεση της Παρί συνεχίστηκε με τον Ερέρα στο 29′ να πιάνει μια… φωτοβολίδα, αλλά ο Γκορέτσκα βρέθηκε πάνω στη φάση και την έδιωξε ελάχιστα άουτ. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ απάντησε εκ νέου με τον Πολωνό φορ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος στο 31′ με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, είδε τον Κέιλορ Νάβας να του λέει «όχι»!

Με κεφαλιά το 0-1 ο Κομάν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σκληρά μαρκαρίσματα, πολλά νεύρα και ελάχιστο ρίσκο. Η Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη της ευκαιρία στην επανάληψη άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κομάν από κοντά στο 59′ έπειτα από σέντρα του Κίμιχ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γάλλος εξτρέμ παραλίγο να βάλει γκολ – καρμπόν, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα απομάκρυνε προ της εστίας της Παρί.

Οι Γάλλοι πήραν τη πρωτοβουλία στη συνέχεια και στο 67΄απείλησαν με έξυπνη πάσα του Ντι Μαρία στην πλάτη της άμυνας της Μπάγερν, αλλά ο Εμπαπέ άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια του χωρίς να αιφνιδιάσει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Νόιερ έσωσε τη Μπάγερν σε τετ α τετ – σουτ του Μαρκίνιος, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 84′, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουτίνιο πέρασε άουτ. Στο 90+2, ο Νεϊμάρ βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, Ορσάτο και η Μπάγερν Μονάχου έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (25΄ Ζίλε), Ντέιβις, Τιάγκο Αλκάνταρα (86′ Τολισό), Γκορέτσκα, Κομάν (68′ Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68′  Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ (80′ Κουρζάβα), Παρέδες (64′ Βεράτι), Ντι Μαρία (80′ Τσούπο Μότινγκ), Ερέρα (72 Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.