Μυριοκεφαλιτάκη: «Τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι πετύχαμε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η φουνταριστός της Εθνικής πόλο Γυναικών και του Ολυμπιακού, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη φιλοξενήθηκε στο Κανάλι Ένα.
Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, που πέτυχε, πιθανότατα, το πιο κρίσιμο γκολ στην πορεία προς το χρυσό, παραχώρησε συνέντευξη στο «Κανάλι Ένα».
Η φουνταριστός της Εθνικής πόλο Γυναικών και του Ολυμπιακού, μίλησε για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη, το τέρμα κόντρα στην Αυστραλία, ενώ τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εκείνη και οι συμπαίκτριές της λόγω της έλλειψης εγκαταστάσεων.
Μεταξύ άλλων, η Μυριοκεφαλιτάκη δήλωσε:
Για το χρυσό στη Σιγκαπούρη:
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες. Τώρα αρχίζουμε σιγά-σιγά να συνειδητοποιούμε τι πετύχαμε. Θέλει χρόνο. Είναι τεράστια επιτυχία για το άθλημα αλλά γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό.
Για τη στιγμή του γκολ στον προημιτελικό με την Αυστραλία:
Έφυγα στην αντεπίθεση δεν προλάβαινα να δώσω πάσα, σούταρα χωρίς να στοχεύσω. Έχω δει πολλές φορές τη φάση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η μπάλα στο σουτ έκανε γκελ στο νερό, κάτι που δεν το είχα καταφέρει στις προπονήσεις, ήταν το τέλειο σουτ. Ξέσπασα σε κλάμα, έβγαλα όλο το στρες και το άγχος.
Για τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Χάρη Παυλίδη:
Μας έλεγε πάντα ότι πιστεύει στην ομάδα, πιστεύει στο πλάνο και αν υπάρχει συνέπεια στις προπονήσεις θα τα καταφέρουμε. Είναι τεράστιος προπονητής, έχει φοβερή τεχνογνωσία και βγάζει το 100% από κάθε αθλήτρια. Είναι χαρά και ευλογία να συνεργάζεσαι μαζί του.
Για τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες:
Το πόλο είναι το εθνικό μας άθλημα αλλά δεν έχει την προβολή που του αξίζει και δεν το παρακολουθεί πολύς κόσμος. Υπάρχει μεράκι από την πλευρά μας, αλλά δίνουμε άνιση μάχη με τις άλλες χώρες. Χρειαζόμαστε ένα προπονητικό κέντρο.