Η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς είχε σε μεγάλη βραδιά την Αλέξις Τόλφρι η οποία επικράτησε με 87-64 της Μπίτγκοζ στην Πολωνία για την 4η αγωνιστική.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη που του δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 87-64 της Μπίτγκοζ στην Πολωνία για την 4η αγωνιστική του Ε’ Ομίλου της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς είχε σε μεγάλη βραδιά την Αλέξις Τόλφρι η οποία πέτυχε 16 πόντους, εκ των οποίων τους 12 στην τελευταία περίοδο, ενώ στο σκοράρισμα ακολούθησε η αρχήγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη με 15 και η Σταμολάμπρου με 14.

Επόμενη αναμέτρηση του Θρύλου για το EuroCup Γυναικών, ο εκτός έδρας αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία την Τετάρτη 24/11 για την 5η αγωνιστική του ομίλου, όπου με νίκη των «ερυθρολεύκων» κλειδώνει και τυπικά η υπόθεση πρόκριση.

Προβάδισμα από την αρχή!

Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν πολύ δυναμικά και πήραν γρήγορα το προβάδισμα με 2-10, χάρη στο τελείωμα κάτω απ’τη ρακέτα της Βίτολα και στους 8 συνεχόμενους πόντους της Σταμολάμπρου, η οποία πρώτα ευστόχησε σε μακρινό σουτ από τα 6 μέτρα και λίγο αργότερα με 2 τρίποντα έφερε το +8 στον Ολυμπιακό.

Λίγο πριν τα μισά της περιόδου, ο Ολυμπιακός ανέβασε την υπέρ του διαφορά στο +15, χάρη σε σουτ από την γωνία της Βίτολα, τρίποντο της Σταμάτη και εύστοχο λέι απ της Τόλφρι, διαμορφώνοντας το 6-21. Δύο εύστοχες βολές από την Τόλφρι 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου, διαμόρφωσαν το 15-28 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο +20 στο ημίχρονο

Οι γηπεδούχες ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο με σκληρή άμυνα (3 φάουλ στα πρώτα 2 λεπτά), όμως ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε στο σχήμα του και με τις δύο ψήλές (Ρουθ Χάμπλιν και Βίτολα)  κυριάρχησε στα ριμπάουντ και έφτασε στο +16 και το 21-37 μετά από σουτ κάτω από την ρακέτα της Χάμπλιν, δύο εύστοχες βολές της Βίτολα και τρίποντο από τη Σταμάτη.

Η Μπίτγκοζ μείωσε σε 27-40 περίπου 4’ πρίν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, όμως η αρχηγός του Ολυμπιακόυ πέτυχε το τρίτο της τρίποντο και λίγο αργότερα η Χάμπλιν από μέση απόσταση αύξησαν το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στο +19 για το 27-46 με κάτι λιγότερο από 2’ να απομένουν για το ημίχρονο.

Η Μπίτγκοζ πέτυχε ένα σερί 5-0 και μείωσε σε 46-32, όμως ο Θρύλος που είχε εξασφαλίσει από νωρίς τα 5 ομαδικά φάουλ, ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, πρώτα στις δύο ελεύθερες βολές που εκτέλεσε η Βαμβακά και στη συνέχεια στις δύο που εκτέλεσε η Αλεξανδρή, ενώ στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Σταμολάμπρου διέσχισε το γήπεδο και «νίκησε» το χρονόμετρο με εύστοχο λει απ διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου 32-52

Διαχειρίστηκε το προβάδισμα στο τρίτο

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι επιθετικός και να τρέχει με πολλή ενέργεια σε όλο το γήπεδο και έφτασε στο +24 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, μετά από τάπα της Χάμπλιν και καλάθι της Νικολοπούλου στον αιφνιδιασμό.

Το δίδυμο Βίτολα-Χάμπλιν συνέχισε να «ταλαιπωρεί» την αντίπαλη άμυνα, ανοίγοντας παράλληλα χώρους στις «ερυθρόλευκες επιθέσεις, με την Σταμάτη να διαμορφώνει το 38-61 μετά το πέμπτο εύστοχο τρίποντό της.

Λίγο αργότερα το κλέψιμο της Αλεξανδρή και το τελείωμα από την ίδια έφερε τον Ολυμπιακό στο +26 και το σκορ στο 40-66. Η πολωνική ομάδα στο τελευταίο λεπτό σημείωσε ένα 8-0, κατεβάζοντας τη διαφορά στους 18 πόντους, για το 48-66 που ήταν το σκορ που ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Με οδηγό την Τόλφρι, «καθάρισε» ο Θρύλος!

Με ένα γρήγορο τρίποντο και δύο εύστοχες βολές η Μπίτγκοζ μείωσε τη διαφορά εκ νέου στους 13 πόντους και το σκορ στο 53-66, όμως η Αλέξις Τόλφρι ήταν εκεί για να δώσει λύση στην επίθεση, πρώτα με εύστοχο σουτ τριών πόντων για το 53-69 και λίγο αργότερα και πάλι με σουτ από τα 6,75 για το 72-55.

Η γκάρντ του Ολυμπιακού ήταν «ζεστή» και σκόραρε νέο σουτ τριών πόντων για να επαναφέρει το προβάδισμα του Θρύλου στο +20, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 4/4 από το τρίποντο για το 55-78 στα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Η Αλέξις Τόλφρι στη συνέχεια από εκτελέστρια έγινε δημιουργός και μοίρασε ασίστ στην Νικολοπούλου,η οποία ευστόχησε και αυτή σε σουτ τριών πόντων για το 58-83.

Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την διαφορά σε τιμές υψηλότερες των 20 πόντων και να παίρνει τη νίκη με 64-87 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρτινς Ζίμπαρτς): Χάμπλιν 8 (9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Σταμολάμπρου 14, Βίτολα 12 (7 ριμπάουντ), Αλεξανδρή 6 (8 ασίστ, 4 κλεψίματα), Σταμάτη 15 (5/9 τρίποντα), Νικολοπούλου 7 (7 ασίστ), Τόλφρι 16 (4/8 τρίποντα), Κούπερ, Δίελα 1, Φουράκη 6

ΜΠΙΤΓΚΟΖ (Πιοτρ Κουλπέζκα): Στάνκιεβιτς 15, Αλέιν 19 (9 ριμπάουντ), Ζασάντα 5, Πομπόζι 10, Χάουσερ 4 (6 ασίστ), Σβιατκόβσκα, Σόμπιχ 3, Ζάτστουρ 4, Ζμίρτσακ, Κρούπα,