Μπαρτζώκας: «Πληγωθήκαμε γιατί το πιστέψαμε»!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Ντουμπάι με 108-98 εκτός έδρας.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Ντουμπάι με 108-98 εκτός έδρας.
Στη εισαγωγική του τοποθέτηση για το παιχνίδι ο προπονητής του Θρύλου ανέφερε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να συγχαρώ την Ντουμπάι για τη νίκη. Έπαιξαν καλά σήμερα. Έχουν σπουδαίο επιθετικό ταλέντο και εμείς έπρεπε να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα, αν θέλαμε να κερδίσουμε. Στο τέλος φυσικά, στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο παίξαμε πολύ καλύτερα. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά πήραμε μία-δύο πολύ βιαστικές αποφάσεις. Παρόλο που είχαμε την τελευταία επίθεση και οι δύο ομάδες ήταν στο bonus, πήραμε ένα μαρκαρισμένο σουτ του Ντόρσεϊ και ένα ακόμα από τον Φουρνιέ και δεν ήταν οι καλύτερες αποφάσεις για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Με το εύστοχο τρίποντο του Φουρνιέ οδηγηθήκαμε στην παράταση αλλά εκεί, μετά το πρώτο τρίποντο του Γουόκαπ τα κάναμε όλα λάθος. Όλα τα σουτ, όλες οι επιλογές που είχαμε ήταν υπό πίεση. Τα χάσαμε όλα και προφανώς ταυτόχρονα η Ντουμπάι βρήκε αυτοπεποίθηση με τους πολύ ταλαντούχους επιθετικά παίκτες που έχει και χάσαμε. Είναι εντάξει, είναι μια ήττα εκτός έδρας. Μας πλήγωσε γιατί πιστέψαμε στη νίκη, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ».
Σε ερώτηση για το ποιες ήταν οι αποφάσεις που στέρησαν τη νίκη από τον Ολυμπιακό στην παράταση ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: «Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, οι παίκτες τις παίρνουν. Οι προπονητές παίρνουν τις αποφάσεις μετά τα τάιμ-άουτ. Ταλαντούχοι παίκτες που έχουμε, όπως ο Φουρνιέ ή ο Ντόρσεϊ, ή ένα λάθος του Βεζένκοφ μετά από αμυντικό ριμπάουντ, νομίζω ότι καθόρισαν το παιχνίδι. Μερικές φορές έχει να κάνει απλά με το εάν βάζεις ένα σουτ ή αν το χάνεις. Δεν μπορώ να παραπονεθώ στους παίκτες μου. Παίρνουν αποφάσεις και επιλογές, σουτάρουν και μπορεί να το χάσουν. Είναι εντάξει. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για αυτό».
Στη συνέχεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για το τι μπορούσε να κάνει διαφορετικά στην παράταση και απάντησε: «Προφανώς, όταν χάνεις ένα παιχνίδι σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να κάνεις κάποια άλλα πράγματα. Αυτό είναι το μπάσκετ, ένα παιχνίδι λαθών. Ξεκινήσαμε την παράταση με τρίποντο του Γουόκαπ και έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Δεχθήκαμε δύο βολές από τον Ράιτ και μετά δύο σουτ από τον Μπέικον και αμέσως μπήκαμε σε δύσκολη κατάσταση και έκτοτε κάθε σουτ που πήραμε ήταν υπό πίεση».