Μπαρτζώκας: «Να βασιστούμε στο ομαδικό παιχνίδι και να κερδίσουμε»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη media day του Ολυμπιακού για το ντέρμπι της Euroleague με τον Παναθηναϊκό (2/1, 21:15).
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη χρονιά με προπόνηση, έχοντας στο πρόγραμμα την προετοιμασία για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2/1, 21:15) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της EuroLeague. Στη media day των «ερυθρόλευκων», ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για όλα όσα αφορούν την κρίσιμη αναμέτρηση.
Ο Έλληνας κόουτς τόνισε ότι στα ντέρμπι πάντα υπάρχουν εκπλήξεις, γι’ αυτό η συγκέντρωση και η πειθαρχία είναι καθοριστικές. Αναφέρθηκε στις απουσίες των Τάισον Γουόρντ και Σακίλ ΜακΚίσικ, επισημαίνοντας ότι η ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί και να βρει λύσεις μέσα από την ενότητα και τη συνεργασία των υπολοίπων παικτών.
Παράλληλα, ο Μπαρτζώκας μίλησε για τη σημασία του αγώνα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Και υπογράμμισε πως η ψυχολογία, η τακτική και η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:
Για το αν υπάρχουν εκπλήξεις στα ντέρμπι: «Δε νομίζω κάτι ιδιαίτερο, κάποιες προσαρμογές πάντα γίνονται αλλά δε νομίζω ότι υπάρχουν εκπλήξεις. Ας επικεντρωθούμε σε αυτό το ματς, ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλά, φαίνεται από ta αποτελέσματα, το ρόστερ του θα είναι πλήρες και με τη θερμή ατμόσφαιρα δημιουργείται μία δύσκολη συνθήκη. Εμείς πρέπει να βασιστούμε στο ομαδικό μας παιχνίδι, όπως κάνουμε τελευταία και να πάμε να κερδίσουμε».
Για τους τραυματίες: «Ο Γουόρντ δε θα παίξει γιατί δεν είναι έτοιμος και ο ΜακΚίσικ το ίδιο. Οι άλλοι είναι οκ, οπότε είναι ικανοποιητικός αριθμός καλών παικτών για να κερδίσουμε».
Για τη συγκέντρωση: «Είναι σημαντικό να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά, προφανώς για να κερδίσεις σε αυτήν την έδρα που οι περισσότεροι χάνουν, η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη, να μην της δώσεις την μπάλα στα χέρια να βγει στο τρανζίσιον με παίκτες που είναι πολύ καλοί, όπως ο Όσμαν ή ο Ναν. Πρέπει να κάνουμε σωστά τα βασικά, το spacing, τα ριμπάουντ. Αν εκτελέσουμε καλά το πλάνο μας θα έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».
Για το ματς Πρωταθλήματος: «Σε τελική ανάλυση παίζουμε κοντά στα 10 παιχνίδια. Έχουμε παίξει μία φέτος, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά ανέτοιμες, δείξαμε κάποια κλιπ από το ματς, αλλά η εκτέλεση δεν έχει σχέση με το τώρα. Οι ομάδες παίζουν καλύτερα τώρα, δεν μπορούμε να σταθούμε. Γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά και τις φιλοσοφίες τις προπονητικές».
Για την γρίπη που ταλαιπώρησε τον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω, παίξανε ένα παιχνίδι την Τρίτη που δεν έδειξαν επηρεασμένοι, παίξανε καλά επιθετικά χωρίς να πιεστούν, ξεκούρασαν παίκτες. Είναι ένα χρονικό διάστημα που και αυτοί θα είναι έτοιμοι τακτικά, ψυχολογικά δε χρειάζεται να σας πω πώς μας περιμένουν».
Για τη διαχείριση του αποτελέσματος ενός ντέρμπι: «Η νίκη σε αυτά τα ματς πάντα δίνει μία ώθηση, είναι μια σημαντικότερη νίκη για τις ομάδες. Το μετά είναι πώς το διαχειρίζεσαι γιατί αυτά τα ματς έχουν έξτρα πίεση που οδηγεί σε ένα άδειασμα ή κάτι διαφορετικό όταν χάνεις. Εμείς έχουμε παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη με τη Φενέρ, δε θέλουμε να χάσουμε τη σειρά μας και αυτό που χτίζουμε το τελευταίο διάστημα».
Για το πόσο σπουδαίο είναι το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Αναμφίβολα, έτσι αντιμετωπίζεται. Το βλέπω και από τα κλιπ που ετοιμάζει και από το ενδιαφέρον. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ. Όταν ήρθαμε ξανά στον Ολυμπιακό πριν από χρόνια φάνταζε μακρινό όνειρο οι ελληνικές ομάδες να είναι τόσο καλές, ούτε εσείς οι δημοσιογράφοι δεν το είχατε προβλέψει. Θέλω να πω ότι στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ, υπάρχουν επενδύσεις, πολλά χρήματα, μεγάλα μπάτζετ και ενδιαφέρον το οποίο είναι καλό, αν αποφύγουμε τα άσχημα».
Για τον Ταϊρίκ Τζόουνς: «Συνεχίζει αλλά πριν από το παιχνίδι να κάτσω να ασχοληθώ εγώ, προφανώς έχουμε κάποιους που ασχολούνται αλλά δεν είμαι εγώ. Εμείς κάνουμε κάποιες εισηγήσεις για να ενισχυθούμε, μαζί με τους ιδιοκτήτες που θέλουν να βοηθήσουν, στο δεύτερο μισό της χρονιάς που θα παιχτούν οι τίτλοι. Είναι και πάρα πολλές άλλες ομάδες στην αγορά, φάνηκε κιόλας και επειδή υπάρχει η ημερομηνία 5 Ιανουαρίου, κάποιοι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση. Είμαστε στην αγορά αλλά παίζουμε παιχνίδι αύριο, δε θα ήθελα να αναφερθώ».