Η Μπαρτσελόνα βρήκε ηγέτες στο Παλάου, με Πάντερ και Κλάιμπερν να κάνουν τη διαφορά και να «τελειώνουν» τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε όσο μπορούσε στη Βαρκελώνη, όμως βρήκε μπροστά του μια Μπαρτσελόνα με παίκτες σε mode… εκτελεστή. Πάντερ και Κλάιμπερν αποτέλεσαν τον απόλυτο πονοκέφαλο για την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Κι αμφότεροι έδωσαν τον τόνο σε μια βραδιά που κύλησε μονόπλευρα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Κέβιν Πάντερ έδειξε από νωρίς ότι βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Διάβασε σωστά τις αλλαγές, τιμώρησε κάθε αργή περιστροφή και έβαλε μεγάλα σουτ, όταν ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ. Τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, έχοντας 5/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 5/6 βολές. Ενώ γέμισε τη στατιστική του με 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ήταν παντού και έδειξε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση της Μπαρτσελόνα.

Ο Τραορέ στο «ραντάρ» του Ολυμπιακού – Ανταγωνισμός από την EuroLeague (vid)
Ο Τραορέ στο «ραντάρ» του Ολυμπιακού – Ανταγωνισμός από την EuroLeague (vid)

Αν όμως ο Πάντερ άνοιξε τον δρόμο, ο Γουίλ Κλάιμπερν τον απογείωσε. Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε πραγματική επίδειξη από τα 6,75 μ., τελειώνοντας το ματς με 28 πόντους και 7/10 τρίποντα. Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός έβρισκε ένα μικρό μομέντουμ, ο Κλάιμπερν το «έσβηνε» με ένα δύσκολο σουτ, δείχνοντας προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Σενγκέλια και Βέσελι. Ο Γεωργιανός πρόσφερε 14 πόντους, ισορροπία και σωστές αποφάσεις, ενώ ο Βέσελι έδωσε 12 πόντους, δημιουργία από το ποστ και έλεγχο του ρυθμού. Σε ένα τέτοιο βράδυ, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντέξει τόση ποιότητα απέναντί του.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…