Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη με στόχο ένα μεγάλο αποτέλεσμα και την επιστροφή στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για το πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν, αντιμετωπίζοντας τη Μπαρτσελόνα στο Estadi Olímpic Lluís Companys (Μοντζουίκ) για τη 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League (19:45, COSMOTE SPORT 2 HD).

Οι Πειραιώτες επιδιώκουν να παρουσιάσουν έναν ανταγωνιστικό εαυτό και να κυνηγήσουν την υπέρβαση, έχοντας στο πλευρό τους πάνω από 3.000 οπαδούς. Με μόλις έναν βαθμό από τις πρώτες δύο αγωνιστικές και μετά από ήττα από την Άρσεναλ στο Λονδίνο (0-2), η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θέλει να βελτιώσει την απόδοσή της και να πετύχει θετικό αποτέλεσμα σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Κανάλι και πού θα δούμε τη μεγάλη αναμέτρηση στη Βαρκελώνη
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Κανάλι και πού θα δούμε τη μεγάλη αναμέτρηση στη Βαρκελώνη

Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη, έχει τρεις βαθμούς μετά τη νίκη επί της Νιούκαστλ στην Αγγλία (2-1) αλλά προέρχεται από ήττα με 1-2 από την Παρί Σεν Ζερμέν, γεγονός που δημιουργεί ανοιχτό πεδίο για έκπληξη. Το παιχνίδι απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, πειθαρχία και αποφασιστικότητα από τους Πειραιώτες.

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διατηρεί τη φιλοσοφία που έχει εφαρμόσει από την αρχή της σεζόν. Συμπαγής άμυνα, πρέσινγκ ψηλά, τολμηρές επιθέσεις και εκμετάλλευση των στημένων φάσεων. Η επιστροφή των Πιρόλα, Γκαρθία και Μαρτίνς δίνει επιπλέον λύσεις στο κέντρο και στις πτέρυγες. Ο Ρόντινεϊ μένει εκτός λόγω τραυματισμού. Ενώ διαθέσιμοι είναι και οι Ταρέμι, Γιάρεμτσουκ, Μουζακίτης, Πνευμονίδης, Στρεφέτσα, Νασιμέντο, Μπρούνο, Καλογερόπουλος, Μπιανκόν, Πασχαλάκης και Κουράκλης.

Στην αρχική ενδεκάδα προβλέπεται, Τζολάκης στο τέρμα, Κοστίνια δεξιά και Ορτέγκα αριστερά στην άμυνα, Ρέτσος και Πιρόλα στα στόπερ. Στα χαφ ο Έσε και ο Γκαρθία, στις πτέρυγες οι Ποντένσε και Μαρτίνς, με τον Τσικίνιο και τον Ελ Κααμπί να ολοκληρώνουν την επιθετική γραμμή. Ο Σιπιόνι διεκδικεί θέση βασικού, ανάλογα με την τακτική επιλογή του προπονητή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Αντιμέτωποι με ένα πανίσχυρο ρόστερ

Η Μπαρτσελόνα παρατάσσεται πιθανότατα με Σέζνι κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί ή Έρικ Γκαρθία, Μπάλντε. Στα χαφ Κασαντό, Πέδρι και Ντε Γιονγκ, ενώ στην επίθεση Γιαμάλ, Φερμίν Λόπεθ ή Μπάρτζι και Ράσφορντ.

Το ρόστερ των Καταλανών υπερβαίνει το ένα δις σε χρηματιστηριακή αξία ενώ φτάνει τα 750 εκατ., παρά τις απουσίες των Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Φεράν Τόρες, Όλμο, Γκάβι και των γκολκίπερ Τερ Στέγκεν και Τζοάν Γκαρθία.

Η μεγάλη πρόκληση για τον Θρύλο είναι να περιορίσει τις ατομικές ενέργειες των αστέρων των μπλαουγκράνα. Να παραμείνει συμπαγής, να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και να δείξει πίστη και πάθος από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή.

Οι Πειραιώτες πρέπει να διαχειριστούν σωστά την πίεση, να αξιοποιήσουν τα δυνατά τους σημεία και να δείξουν αποφασιστικότητα.

Η ομάδα μας, στοχεύει να παρουσιάσει καλή εικόνα, ουσία και αποτελεσματικότητα, παρά την υψηλή αξία του αντιπάλου. Το παιχνίδι αποτελεί το μεγαλύτερο τεστ για την τακτική, την πειθαρχία και την ψυχολογία των παικτών.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…