Όλα όσα δήλωσε ο Χρήστος Μπαφές στο thrylos24.gr μετά τη μεγάλη νίκη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό της EuroLeague επί της Μονακό.

Αποστολή στο Κάουνας: Παναγιώτης Ραμαντάνης

Όλα όσα δήλωσε ο Χρήστος Μπαφές στο thrylos24.gr μετά τη μεγάλη νίκη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό της EuroLeague επί της Μονακό.

– Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ μεγάλη ανατροπή, έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Ποιο είναι το πρώτο σας σχόλιο;

– Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, να περάσουμε στον τελικό. Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα. Αυτό που κάνει η ομάδα όλη τη σεζόν πρέπει να συνεχίσει να το κάνει και την Κυριακή για να κερδίσουμε το τρόπαιο.

– Όταν τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο, είχατε συνειδητοποιήσει ότι ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να κρατήσει τη Μονακό μόνο στους δύο πόντους;

– Ναι, φαινόταν και από το σκορ άλλωστε (σ.σ. γελώντας). Φαινόταν και στα μάτια των παικτών όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και ήταν έτοιμοι να παίξουν το παιχνίδι διαχωριστικά.

– Ήταν κάτι που είπε ο κόουτς και άλλαξε το mentality της ομάδας;

– Ο κόουτς φροντίζει να κρατάει την ηρεμία, να μιλάει τεχνικά όταν η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Οπότε τους είπε τι πρέπει να κάνουν σε άμυνα και επίθεση, αυτό έκανε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε.

– Πρέπει να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο από τον Ολυμπιακό στον τελικό αλλά από την αρχή του παιχνιδιού;

– Ένας τελικός είναι τελικός. Πρέπει να ηρεμήσουμε πρώτα και να χαρούμε τη στιγμή. Στη συνέχεια θα σκεφτούμε τον αντίπαλο και τον τελικό.