Οι δηλώσεις του Μπριάντε Ουέμπερ για το ματς με την Ζαλγκίρις.

Στο ματς με την Ζαλγκίρις, ο Μπριάντε Ουέμπερ ήταν ο κορυφαίος για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, τα έδωσε όλα, αλλά στο φινάλε δεν μπόρεσε να χαρεί. Ήττα και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα σε σχέση με την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.

Το Σάββατο το απόγευμα ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ βρέθηκε στο κλειστό του Χολαργού και παρακολούθησε το ματς του Χολαργού με την Κύμη για το πρωτάθλημα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης που μετέδωσε το ματς. Εξηγώντας πως το γεγονός ότι έκλαιγε μετά το ματς ήταν η αντίδρασή του, του βγήκε το συναίσθημα μετά από την προσπάθεια στο ματς.

Με τον παίκτη του Ολυμπιακού να σχολιάζει: «Αν βγεις στο γήπεδο και δώσεις όλο σου τον εαυτό, αν δώσεις στο παρκέ όλα σου τα κομμάτια κι αυτό κάνω εγώ που δίνω το 110% της απόδοσής μου και στο κάτω-κάτω μπάσκετ είναι, προσπαθείς να σταματήσεις την αντίπαλη ομάδα, να την περιορίσεις, έτσι έρχεται αυτό που θέλεις. Η προσαρμογή μου δεν ήταν το κύριο θέμα, απλά έπρεπε να σκεφτώ τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω εδώ, σε σχέση με ό,τι έκανα στις ΗΠΑ».

Η αντίδρασή του μετά το τέλος του ματς ήταν αυτή που έμεινε ως εικόνα σε όλο τον κόσμο. Με τον Ουέμπερ να εξηγεί: «Δεν μου αρέσει να χάνω. Γνώριζα τι σημαίνει το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις για μας, γνώριζα τι χρειαζόταν να κάνουμε, τα έδωσα όλα στον αγώνα και όταν χάνεις ένα τέτοιο παιχνίδι -και έχω παίξει με την καρδιά μου και με τον τρόπο που έπαιξα- μου βγήκε το συναίσθημα. Επειδή δεν είμαι καλός στο να χάνω, δεν ξέρω και δεν μπορώ να βρω κάποιον που να ξέρει να χάνει για να είμαι ειλικρινής, έδειξα απλά αυτό που είμαι εγώ».

Όσον αφορά στη συνέχεια, τόνισε: «Δεν επιτρέπονται συναισθηματισμοί, θα μελετήσουμε πλέον την Νταρουσάφακα, θα υπολογίσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος για μας, να προσθέσουμε μια νίκη στο ενεργητικό μας. Κι ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί στους άλλους αγώνες και τα αποτελέσματά τους, όλα να γίνουν όπως πρέπει, ώστε να περάσουμε στα πλέι οφ».