Σε δύο ημέρες από σήμερα ο Μουσταφά Φαλ συμπληρώνει τρία χρόνια από την ημέρα που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, συνεπώς έχει δικαίωμα να καταθέσει έγγραφα για να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.

Οι κάτοικοι των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια αν συμπληρώσουν τρία συνεχόμενα χρόνια στην Ελλάδα. Γι αυτό και ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού, μπορεί να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και να γίνει και Έλληνας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια κίνηση, άλλωστε τυπικά δεν έχει το δικαίωμα αυτό ο Γάλλος σέντερ. Ομως αν ο ίδιος το επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και περίπου σε ένα χρόνο, να πάρει την ελληνική ιθαγένεια.

Σάσα Βεζένκοφ: Γάμος χωρίς τον γαμπρό δεν γίνεται!
Σάσα Βεζένκοφ: Γάμος χωρίς τον γαμπρό δεν γίνεται!

Ο νόμος που δίνει αυτό το δικαίωμα σε μέλη-κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ψηφίστηκε τον Απρίλη του 2021 και αναφέρει: “Για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, πρέπει να μένετε στην Ελλάδα 7 χρόνια με Άδεια Διαμονής ή 3 χρόνια με Άδεια Διαμονής εάν: Προέρχεστε από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Αυτό, λοιπόν, το δικαίωμα που αποκτά ο Φαλ, αφορά και όλους όσοι συμπληρώνουν τρία χρόνια στην Ελλάδα. Οχι μόνο αθλητές, αλλά κάθε πολίτη. Θυμίζουμε πως το ίδιο δικαίωμα έχει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, έχοντας μάλιστα και τη χρυσή βίζα στα χέρια του.

 

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24