Μια άκρως τιμητική στιγμή αναμένεται να ζήσει ο Λιονέλ Μέσι καθώς (όπως αναμένονταν) η Αργεντινή αποσύρει τη φανέλα του.

Το μεγαλείο και οι διακρίσεις για τον, εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου, Λιονέλ Μέσι δεν έχουν τελειωμό καθώς η Αργεντινή αποσύρει τη φανέλα του έτσι ώστε να τον τιμήσει για την προσφορά του στην εθνική ομάδα της χώρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Κλαούντιο «Τσικί» Τάπια η φανέλα με το νούμερο «10» που φοράει ο Μέσι αναμένεται να αποσυρθεί προς τιμήν του όταν ολοκληρώσει την φανταστική καριέρα του.

Έτσι, όπως δήλωσε ο Τάπια, κανένας άλλος Αργεντινός αθλητής δε θα έχει στο μέλλον το δικαίωμα να πάρει αυτόν τον αριθμό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας για να μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων ως το νούμερο του «πούλγκα»: «Όταν ο Μέσι αποσυρθεί από την εθνική ομάδα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να φοράει το νούμερο «10» μετά από αυτόν. Αυτός ο αριθμός «10» θα αποσυρθεί ισόβια προς τιμήν του. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτόν»

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η Αργεντινή είχε επιδιώξει στο παρελθόν να αποσύρει αυτόν τον αριθμό για χάρη του Ντιέγκο Μαραντόνα, κάτι όμως που η ΦΙΦΑ δεν επέτρεψε γιατί οι παίχτες έπρεπε να χρησιμοποιούν τα νούμερα από το 1 μέχρι το 23 στις μεγάλες διοργανώσεις.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24