Καλά διαβάσατε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκλείψουν τα προφυλακτικά, όσες μέρες υπάρχει ο κορονοϊός!

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών στον κόσμο, ανέστειλε την κυκλοφορία παγκοσμίως, γεγονός που ελλοχεύει κίνδυνο για έλλειψη αυτών.

Το 1/3 σχεδόν του παγκόσμιου πληθυσμού μένει σπίτι σε καραντίνα, ενδέχεται να μας βρει και νέο «κακό», αφού η Μαλαισιανή Karex, μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών στον κόσμο, αναστέλλει τη λειτουργία της στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία. Ούτε ένα προφυλακτικό δεν έχει φτιάξει στα 3 εργοστάσιά της στη Μαλαισία. Η εν λόγω εταιρεία φτιάχνει το 1/5 των προφυλακτικών παγκοσμίως.

«Θα δούμε παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών παντού, το οποίο θα είναι τρομακτικό», δήλωσε στο Reuters ο Γκοχ Μιαχ Κιατ, διευθύνων σύμβουλος της Karex. «Η ανησυχία μου είναι ότι για πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στα βάθη της Αφρικής, η έλλειψη δεν θα είναι μόνο για δύο εβδομάδες ή έναν μήνα. Η έλλειψη μπορεί να κρατήσει μήνες».

Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού στη Μαλαισία αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και τις 14 Απριλίου.

Ο Γκοχ, εξάλλου, δήλωσε ότι η Karex θα υποβάλει αίτηση στην κυβέρνηση, προκειμένου να λειτουργήσει κατ’ εξαίρεση και υπό συγκεκριμένες συνθήκες τα εργοστάσιά της.

«Το καλό είναι ότι η ζήτηση για προφυλακτικά συνεχίζει να είναι πολύ ισχυρή διότι, είτε μας αρέσει είτε όχι, συνεχίζουν να είναι απαραίτητα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι σε αυτήν τη φάση ο κόσμος μάλλον δεν σχεδιάζει να κάνει παιδιά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, με τόση αβεβαιότητα».