Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

Κούτουλας: «Γκρεμίζουμε τα τείχη της πανδημίας, φέρνοντας τον κόσμο μαζί με τους παίκτες!»

Αυτά δήλωσε ο Διεθνής καλλιτέχνης, Αστέρης Κούτουλας, για την φιέστα της Κυριακής!


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν το πρόγραμμα της φετινής φιέστας, όπου θα ενωθεί το σπορ με την τέχνη.

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, Αστέρης Κούτουλας, έδωσε λεπτομέρειες για όσα θα παρουσιαστούν την Κυριακή το βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Ευχαριστώ πολύ τον Ολυμπιακό και τον Κριστιάν για τα λόγια του, που με κάλεσαν να βοηθήσω στον εορτασμό. Είμαι Έλληνας του εξωτερικού, ζω στο Βερολίνο και ασχολούμαι με το πολυθέαμα. Με κάλεσαν από τον Ολυμπιακό να βρούμε μια λύση για το πως θα γιορτάσουμε την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος. Ανέπτυξα μια ωραία ιδέα, συναισθηματική, που άρεσε στους ανθρώπους τους Ολυμπιακού και που τελικά θα πραγματοποιηθεί. Θα φέρουμε τους φίλους του Ολυμπιακού που θα είναι έξω από το γήπεδο μέσα σε αυτό, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να μπουν μέσα! Για να μπορέσουν έτσι να γιορτάσουν μαζί με τους παίκτες την ώρα της απονομής. Αυτό θα είναι το συναισθηματικό αποκορύφωμα της γιορτής που ετοιμάζουμε. Νωρίτερα θα υπάρχει ένα πολυθέαμα που θα απαρτίζεται από προβολές. Θα έχουμε μια παιδική χορωδία και τον Αντώνη Δημητριάδη που έγραψε τη μουσική. Η μουσική παίζει πάντα πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτά τα πολυθεάματα. Είναι η «μητέρα» του εγχειρήματος. Θα συνδυάζει διεθνή κομμάτια μαζί με μια σύνθεση του Μάριου Ιωάννου Ηλία, μια φανταστική σύνθεση. Πάνω εκεί θα δομηθεί όλο το πολυθέαμα που θα φέρουμε στις κερκίδες του γηπέδου τον κόσμο τη στιγμή της απονομής, προκειμένου να γιορτάσει μαζί με τους παίκτες και την ομάδα. Αυτά θα γίνουν μέσα στο Καραϊσκάκη.

Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, από τον Ολυμπιακό στον κόσμο, από τον Πειραιά στον κόσμο, από τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά στην Ελλάδα. Θέλουμε να κάνουμε ένα πολυθέαμα στο Πασαλιμάνι, που θα είναι κι αυτό τηλεοπτικό. Θα συνδέει μουσική με εικόνες φτιαγμένες από αρχιτεκτονικά λέιζερ και πάρα πολλά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Θέλουμε το Πασαλιμάνι να γίνει κόκκινο και γαλάζιο. Μαζί με τη μουσική των δύο εμβληματικών συνθετών, Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, από δύο εμβληματικές ταινίες, τα «Παιδιά του Πειραιά» και τον «Ζορμπά». Η μουσική έχει ρεμιξαριστεί εξαιρετικά από τους Αντώνη Δημητριάδη και Αλέξανδρο Καρόζα και θα μας δώσει τη βάση για καταπληκτικές εικόνες που θα μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο. Τα «Παιδιά του Πειραιά» άλλωστε γυρίστηκαν και στον ρολόι του Πειραιά και έτσι μπορούμε να θυμηθούμε και τα 100 χρόνια της Μελίνα Μερκούρη. Είμαι παιδί της Ανατολικής Γερμανίας και χάρηκα πολύ όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Εδώ κάνουμε συμβολικά κάτι αντίστοιχο. Με τα μέσα της Τέχνης και της Τεχνολογίας, γκρεμίζουμε το τείχος της παδνημίας και φέρνουμε τον κόσμο μαζί με τους παίκτες μέσα στο γήπεδο.

Θα είναι για εμένα πολύ ξεχωριστή. Για όλους εμάς τους καλλιτέχνες σε όλη την Ευρώπη, είναι μια περίοδος κρίσης, μια περίοδος εξαναγκαστικού συλλογισμού γιατί έχουν ακυρωθεί τα πάντα. Το να δώσουμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες ένα τέτοιο σημάδι ελπίδας και αισιοδοξίας είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι το πρώτο αντίστοιχο συμβάν που θα συμβεί σε όλη την Ευρώπη. Όταν έκανα τις πρώτες συζητήσεις για να σκεφτώ αυτό το εγχείρημα, γνώρισα τον κύριο Μαρινάκη και είδα στο χέρι του ένα τατουάζ που έγραφε “dream”, “love”, “create”, “fight”, “win”, λέξεις που είναι σλόγκαν του ποδοσφαίρου, των σπορ, της τέχνης και της ζωής. Ισχύουν παντού και είναι ανθρωπιστικές αξίες. Ταυτίστηκα με αυτό και εμπνεύστηκα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, γιατί και το ποδόσφαιρο και η τέχνη ενώνει. Να κάνουμε κάτι για τους Πειραιώτες, για τους Έλληνες και όλο τον κόσμο».​​

Διάβασε επίσης