Οι κορυφαίοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορονοϊός από τα τρόφιμα ή από τις συσκευασίες τροφίμων είναι ελάχιστος

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους καταναλωτές η παράδοση φαγητού στο σπίτι. Οι κορυφαίοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορονοϊός από τα τρόφιμα ή από τις συσκευασίες τροφίμων είναι ελάχιστος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, ωστόσο παραμένει «επικίνδυνη» η επαφή με τον υπάλληλο του εστιατορίου.

Προσοχή σε όλες τις διαπροσωπικές επαφές

Ο συντριπτικός κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι με την παραγγελία φαγητού ντελίβερι, τόσο ο πελάτης όσο και ο ντελιβεράς είναι υποχρεωμένοι να συναντηθούν. Αυτό το αποφεύγουμε αυτές τις μέρες. Πολλά ντελίβερι εστιατόρια έχουν βρει την λύση στο να ενημερώνουν εκ των προτέρων τον πελάτη ότι ο υπάλληλος που θα τους φέρει το φαγητό δεν θα εισέλθει στο σπίτι και η ανταλλαγή φαγητού-χρημάτων γίνεται προσεκτικά και με γάντια. Αλλά αυτό μπορεί να μην συμβαίνει πάντα. Αν ένας από τους δύο (πελάτης ή υπάλληλος) έχουν COVID-19 και δεν το γνωρίζουν, μπορεί να εξαπλώσουν τον κορονοϊό σε πολλά άλλα άτομα.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα tanea.gr.