Κορμός… για χρόνια!

Ο Ολυμπιακός την εφετινή σεζόν, μπορεί να έμεινε "εκτός στόχων", αλλά κατάφερε κάτι πιο σημαντικό, ακόμα κι από κάποιο τίτλο. Έχτισε έναν πολύ καλό κορμό... για τα επόμενα χρόνια! Γράφει ο Διονύσης Σπανομανώλης


Μπορεί η ομάδα μας να έμεινε για 2η συνεχόμενη σεζόν μακριά από τους τίτλους, αλλά το φετινό της «επίτευγμα» ήταν πιο σημαντικό, ακόμα και από έναν τίτλο. Τί κατάφερε λοιπόν, φέτος ο Θρύλος ; Έχτισε κορμό. Κορμό… για χρόνια!

Σε μια σεζόν με ιδιαιτερότητες, ξεσκαρτάρισμα και ολική ανανέωση το (περσινό) καλοκαίρι, οι ερυθρόλευκοι με όπλο τους τον σωστό και κυρίως τον απολύτως ξεκάθαρο, προγραμματισμό, κατάφεραν και δημιούργησαν μια πολύ καλή βάση παικτών, η οποία δημιουργεί μεγάλες βλέψεις και όνειρα για το μέλλον…

Καταρχήν, μετά από χρόνια, ο Θρύλος απέκτησε, στήριξε και εμπιστεύτηκε Έλληνες παίχτες! Οι Φορτούνης-Κούτρης παρέμειναν από πέρυσι, οι Τσιμίκας-Μπουχαλάκης επιτέλους πήραν ευκαιρία και την αξιοποίησαν στο έπακρο, ενώ ο Μασούρας ήρθε χωρίς φανφάρες και απλά «βγάζει μάτια»! Μαζί τους, υπολογίστε και τους έμπειρους ΤοροσίδηΛάζαρο, οι οποίοι προσφέρουν πολλά εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και τους ΑνδρούτσοΜασούρα (τον Γιάννη, ο οποίος κάνει όργια στον Πανιώνιο!), οι οποίοι έρχονται από πίσω… Αν κάνουμε τη σούμα, ο Ολυμπιακός διαθέτει (τουλάχιστον) εννιά Έλληνες παίκτες (την βάση και της Εθνικής μας ομάδας εκτός των άλλων!), αριθμός πολύ μεγάλος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!

Παράλληλα, πλέον διαθέτει κάποιους πραγματικά άξιους ξένους παίκτες,  οι οποίοι τιμάνε όσο λίγοι την φανέλα (είχαν δει πολλά τα μάτια μας,  τα τελευταία χρόνια…)! Από «εποχές Γκαλέτι» είχαμε να δούμε εξτρέμ σαν τον Ποντένσε,  ενώ από «εποχές Ορμπάιθ», μέσο σαν τον Γκιγιέρμε!  Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο. Είναι και ο Σα (ελπίζω να αποκτηθεί επισήμως), είναι και ο «αρχηγός» πλέον Ομάρ, είναι και ο «στρατιώτης» Γκερέρο, είναι και οι Αφρικανοί wonderkids Σισέ-Καμαρά, είναι και ο «εξολοθρευτής» Μεριά!

Από τα παραπάνω, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως ο Ολυμπιακός πλέον διαθέτει πλέον μια εξαιρετική βάση,  τουλάχιστον 16-17 Ελλήνων και ξένων παικτών (υπάρχουν κι άλλοι εννοείται, όπως ο Νάτχο, ο Βούκοβιτς, ο Χασάν, ακόμα και η επένδυση Σολδάνο, τους οποίους δεν έχω υπολογίσει), που του εγγυώνται ένα χρυσό μέλλον!

Σε όλες τις θέσεις, ο Θρύλος διαθέτει πληρότητα και λύσεις και με δεδομένο πως δεν θα πουληθεί* κάποιος από αυτούς, η ομάδα θα ψάχνει στο μέλλον για λίγες… και καλές προσθήκες/πινελιές (πχ έναν φορ γκολτζή κτλ), οι οποίες θα τον απογειώσουν!

*Από τον κορμό αυτόν, όποιος και να πουληθεί θα φέρει πολλά χρήματα στα ταμεία… Ο Ολυμπιακός πλέον έχει αλλάξει επίπεδο και όταν πουλάει, αξίζει τον κόπο…

Διάβασε επίσης