Τον Ολυμπιακό υποδέχτηκε το Λαύριο για την 18η αγωνιστική της Basket League, με τους ερυθρόλευκους να νικούν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες με 76-81.

Τον Ολυμπιακό υποδέχτηκε το Λαύριο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λαυρεωτικής για την 18η αγωνιστική της Basket League, με τους ερυθρόλευκους να νικούν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες με 76-81.

Αναλυτικό ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τούμπανου…

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο παρκέ με τους Ουέμπερ, Γκος, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Μιλουτίνοφ.

Ο αγώνας άρχισε με το Λαύριο να πατάει εμφανώς καλύτερα στο παρκέ , αφού πήρε το προβάδισμα με 5-2, με τον Ολυμπιακό όμως να αντιδρά και να παίρνει το προβάδισμα με 5-6 μετά από τρίποντο και φάουλ του Κώστα Παπανικολάου. Οι ερυθρόλευκοι με καλάθι και φάουλ του Ουέμπερ προηγήθηκαν με 11-14. Το Λαύριο στην συνέχεια ισοφάρισε αλλά και προσπέρασε με 17-16. Με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 22-22.

Η δεύτερη περίοδος δεν άρχισε καλά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δέχτηκαν ένα σερί 6-0 από την ομάδα του Λαυρίου, με αποτέλεσμα ο Ντέιβιντ Μπλατ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το Λαύριο ευτύχησε να προηγηθεί με 32-24, με τον Ολυμπιακό όμως να μην μένει άπραγος και να μειώνει σε 32-29 μετά από τρίποντο του Πρίντεζη και λεί απ του Ουέμπερ. Στην συνέχεια, ο Μπριάντε Ουέμπερ έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους ερυθρόλευκους, σκοράροντας 2 συνεχόμενα τρίποντα για το 37-38 στο 17′. Η δεύτερη περίοδος τελείωσε με 44-40 υπέρ του Λαυρίου, αφού οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου δέχτηκαν δύο απανωτά καλάθια.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 44-42 με άλει ουπ του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αν και οι ερυθρόλευκοι έδειξαν καλύτερα στοιχεία στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου βρέθηκαν πίσω με 51-46, κάνοντας κακές επιλογές επιθετικά και λάθη αμυντικά. Ο Ολυμπιακός μείωσε στον 1 πόντο (51-50) μετά από δύο καλάθια του Γιώργου Πρίντεζη. Έπειτα, οι Πειραιώτες με δύο εύστοχες βολές του Γκος και τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη πέρασαν μπροστά με 57-61, με τον προπονητή του Λαυρίου να καλεί τάιμ άουτ, ώστε ο Ολυμπιακός να μην ξεφύγει. Στην συνέχεια το Λαύριο ισοφάρισε σε 61-61, με τον Πρίντεζη όμως να ξαναβάζει μπροστά τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη να γράφει το σκορ της τρίτης περιόδου (61-65) με λεί απ.

Η τέταρτη περίοδος δεν άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, η οποία δέχτηκε 5 συνεχόμενους πόντους (66-65), χάνοντας έτσι το προβάδισμα που είχε με 61-65. Η συνέχεια βρήκε τους Πειραιώτες να παίρνουν ξανά το προβάδισμα με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει 5 πόντους (68-72). Το Λαύριο με λεί απ και τρίποντο μείωσε σε 73-74, βάζοντας έτσι φωτιά στον αγώνα 2:28 πριν το τέλος. Το Λαύριο προσπέρασε με 75-74 με τον Πρίντεζη όμως να ισοφαρίζει σε 75-75 με μία ελεύθερη βολή, με τον Ουέμπερ να βάζει ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό με 75-77 με λέι απ του στον αιφνιδιασμό. Εν συνεχεία, ο Μιλόσεβιτς μείωσε με μία ελεύθερη βολή σε 76-77, 21 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τέταρτης περιόδου. Ο Ουέμπερ με μία εύστοχη ελεύθερη βολή έκανε το 76-78. Με τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση να παίζει καλή άμυνα και να κερδίζει εντέλει με 76-81 στις λεπτομέρειες.

Περισσότερα σε λίγο…