Την κατάργηση των αυτοκόλλητων από τα παρκέ αποφάσισε η ELPA μαζί με την Ευρωλίγκα...

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να έχει η φετινή Ευρωλίγκα, καθώς η Ένωση Παικτών της διοργάνωσης στη συνάντηση με τη διοργανώτρια αρχή κατέληξαν σε μία σειρά αποφάσεων. Με την ELPA να τις γνωστοποιεί στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η κατάργηση των αυτοκόλλητων στα παρκέ, τα οποία κατά το παρελθόν έχουν επιφέρει αρκετούς και σοβαρούς τραυματισμούς σε παίκτες.

Αναλυτικά όσα αποφάσισε η ELPA με την Ευρωλίγκα…

– Την απαγόρευση των διαφημιστικών αυτοκόλλητων στο παρκέ, που θεωρήθηκαν ότι προκαλούν τραυματισμούς στους παίκτες επειδή γλιστρούσαν σε αυτά.

– Τέθηκε ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας των ομάδων στις 22 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει λιγότερες προπονήσεις και άρα μικρότερη επιβάρυνση για τους παίκτες.

– Αποφασίστηκε να μειωθεί ο αριθμός των προπονήσεων στην preseason, αλλά και μέσα στην σεζόν. Επίσης προστέθηκε ένα υποχρεωτικό ρεπό από τις προπονήσεις, με εξαίρεση τις διπλές εβδομάδες.

– Εκτός από τα μονόκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία, η Ένωση παικτών εξασφάλισε ακόμα ότι οι παίκτες θα έχουν τις θέσεις στα αεροπλάνα κοντά στις εξόδους κινδύνου (που έχουν περισσότερο χώρο και θέσεις προτεραιότητας στα αεροδρόμια.

– Πριν από τους αγώνες θα εμφανίζονται στο παρκέ ball boys, τα οποία θα βοηθούν τους παίκτες στο ζέσταμά τους.