Καιρός: Με ηλιοφάνεια και συννεφιά η Πέμπτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Πέμπτη η σχετική καλοκαιρία θα συνεχιστεί, καθώς οι υψηλές πιέσεις στην ατμόσφαιρα, θα παρατείνουν τα μεγάλα διαστήματα με ήλιο.
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα έχουμε σχεδόν παντού. Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Μάλιστα στην Κρήτη υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά, αλλά είναι φαινόμενα άνευ ιδιαίτερης σημασίας.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, έως 18 στις υπόλοιπες περιοχές και μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου σε Ρόδο και Καστελόριζο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς και θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ενώ στο Αιγαίο θα επιμείνει το βόρειο ρεύμα, σε εντάσεις 3-5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη έως 6 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς και θα έχουμε βόρειους ανέμους σε ήπιες εντάσεις μέχρι 4 και στον Ευβοϊκό 5 μποφόρ.
Μεγάλα αναμένεται να είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στη Θεσσαλονίκη και ο καιρός γενικά καλός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15 και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς στο Θερμαϊκό μέχρι 3 μποφόρ.