Καιρός πρόγνωση: Την Πέμπτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός, αλλά η χώρα θα είναι χωρισμένη στα δυο.

Καιρός πρόγνωση: Από τη μία στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με περισσότερο ήλιο και τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Ενώ στις υπόλοιπές περιοχές , δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίο και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Εύβοια, και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά μέσα στη μέρα θα περιορίζονται νοτιότερα, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό τις υπόλοιπες περιοχές.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά σε μεγάλα υψόμετρα, αλλά μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. Σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης σε τροχιά βελτίωσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 16-17 στη δυτική Ελλάδα, και 13-15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ενώ στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 14-17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο πιο ενισχυμένοι, 5-7 και το απόγευμα τοπικά και 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα κυλήσει στο μοτίβο των τελευταίων ημερών, με συννεφιά και τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και πιθανότητα καταιγίδας στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-13 και θα φυσάει ισχυρός βοριάς 5-7, ίσως το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένη συννεφιά και μικρής έντασης βροχές στη Χαλκιδική μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-12, με βόρειο άνεμο 4-6 μποφόρ.

Με βελτίωση καιρού κλείνει ο χρόνος…

Η τελευταία μέρα του έτους θα κυλήσει με βελτιωμένο καιρό. Έτσι την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο καιρός θα είναι αίθριος και με αρκετό ήλιο. Τοπικές βροχές αναμένονται μόνο το πρωί στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και γρήγορα θα σταματήσουν. Στα νότια, δηλαδή στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα το σκηνικό θα παραμείνει βροχερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 15-18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βόρειοι 5-7 και στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων πρόσκαιρα 8-9 μποφόρ, γρήγορα θα υποχωρήσουν από βορρά προς νότο.

Τέλος, η Πρωτοχρονιά θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη, παρά μια ημέρα στην καρδιά του χειμώνα. Το Σάββατο λοιπόν θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τοπικές βροχές μόνο το πρωί στην Κρήτη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κρατηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 18-20 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 στα νότια το πρωί μέχρι 6 μποφόρ.