Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ηττήθηκε με 7-6 από την Ιταλία και τέθηκε εκτός ημιτελικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην πόλη Γκουαντζού της Νοτίου Κορέας.

Η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με την Αυστραλία την Πέμπτη (9:30) για τις θέσεις κατάταξης. Η Ιταλία από την άλλη θα αγωνιστεί με την Ουγγαρία στα ημιτελικά της διοργάνωσης με στόχο την πρόκριση στον τελικό και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Εθνική μας προσπάθησε να απειλήσει με περιφερειακά σουτ στο ξεκίνημα του αγώνα. Έχοντας καλές αμυντικές επιδόσεις στον παίκτη λιγότερο η Ελλάδα προηγήθηκε με 1-2 με γκολ των Φουντούλη και Γούνα στον παίκτη παραπάνω. Ένα γκολ του Λουόνγκο στην κόντρα έφερε το παιχνίδι στο 2-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Ελλάδα μπήκε μουδιασμένα στο δεύτερο οκτάλεπτο. Με γκολ των Λουόνγκο και Φιγκάρι οι Ιταλοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά με δύο τέρματα (4-2) στα μισά του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 4-3 ενώ ο Αργυρόπουλος έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Ντελ Λούνγκο βγήκε νικητής στο μεταξύ τους τετ α τετ. Η Εθνική μας είχε καλή παρουσία στην άμυνα αλλά οι επιθετικές της επιλογές δεν ήταν καλές στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να κυνηγά στο σκορ.

Η αντεπίθεση της «γαλανόλευκης» ήρθε στο τρίτο οκτάλεπτο. Η Ιταλία προηγήθηκε με 5-3 με τον Ντι Φούλβιο αλλά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν είναι πει την τελευταία της λέξη. Με γκολ των Γούνα και Γενηδουνιά με πέναλτι η Εθνική μας ισοφάρισε σε 5-5 ενώ με τέρμα του Κολόμβου από τη θέση του φουνταριστού η Ελλάδα προηγήθηκε με 6-5 κάνοντας επιμέρους σερί 4-1. Ο Φιλιόλι με πολύ δυνατό σουτ από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 6-6 που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο έγινε ένα κλειστό παιχνίδι. Η Εθνική μας δεν κατάφερε να βρει γκολ ενώ οι Ιταλοί προσπέρασαν με 7-6 με τον Ντι Φούλβιο, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Για τους Ιταλούς από δύο γκολ σημείωσαν Ντι Φούλβιο και Λουόνγκο. Για την Ελλάδα δύο γκολ σημείωσαν Γενηδουνιάς και Γούνας.

ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 7-6

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-0

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελόττο 1, Ρενζούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια

Ελλάδα (Βλαχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης