Η θητεία του Ταρέμι στον στρατό έθεσε ερωτηματικά για τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ερωτηματικά αναφορικά με την συμμετοχή του Μεχντί Ταρέμι στο Μουντιάλ 2026. Διαβάστε γιατί.
Η συμμετοχή του Ταρέμι στο Μουντιάλ 2026 κρίθηκε προσωρινά αμφίβολη για πολιτικούς λόγους στις σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ.
Ο λόγος; Η θητεία του Ταρέμι στο Ιρανικό Ναυτικό του IRGC, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση. Επίσης, τον περασμένο Ιούνιο, βάσει προεδρικού διατάγματος, περιορίστηκε σημαντικά η έκδοση βίζας σε πολίτες 19 χωρών, μεταξύ των οποίων και του Ιράν.
Iran’s football chief warns that several national team players, including Mehdi Taremi, Shoja Khalilzadeh, Aref Aghasi, and Danial Esmaeilifar, may be barred from entering the US for the 2026 World Cup because they previously served in the IRGC, which Washington designates as a… pic.twitter.com/4I9DT4EKvy
— Open Source Intel (@Osint613) December 9, 2025
Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως ο Ταρέμι θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Μουντιάλ 2026 και θα λάβει την απαραίτητη βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Όπως είχε συμβεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στο οποίο δεν συμμετείχε για λόγους που αφορούσαν την έκδοση βίζας.