Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με 10-9 και έτσι η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί σε τρίτο ματς.

«Ζωντανός» έμεινε στο κυνήγι της πρόκρισης στους τελικούς, παρέμεινε ο Απόλλων Σμύρνης ο οποίος επικράτησε με 10-9 του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Νικόλα Δεληγιάννη πανηγύρισε έτσι την πρώτη της νίκη, επί των Πειραιωτών στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό των πλέι οφ, ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες και η σειρά θα κριθεί σε τρίτο αγώνα, στην έδρα του Ολυμπιακού, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, την Τετάρτη (18/5) στις 21:00.

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα του, Β. Καβουσανό, ο Απόλλων κατάφερε να πάρει διαφορά τέσσαρων τερμάτων (7-3). Ωστόσο ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε (10-10), αλλά ο Αλέξανδρος Γούνας, κορυφαίος του Απόλλωνα σε άμυνα και επίθεση (με 3 γκολ), πέτυχε το νικητήριο γκολ για την «ελαφρά ταξιαρχία», 1.55 πριν από τη λήξη.

Οκτάλεπτα: 4-2, 3-2, 2-3, 1-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γούνας 3, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γεννηδουνιάς 3, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος, Μπίγιατς.