Από τις 32 ομάδες των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα, αφού έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα σε 9 επίσημες αναμετρήσεις.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ξεκινά την Τετάρτη το ευρωπαϊκό της ταξίδι, με πρεμιέρα την αναμέτρηση επί της Τότεναμ (18/9, 19:55) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί άψογα φέτος τον παράγοντα έδρα, έχοντας αρκετά δύσκολο έργο, αλλά μη ξεχνά κανείς πως ο Θρύλος είναι γεννημένος για τα δύσκολα και απαιτητικά.

Η Τότεναμ φυσικά έχει υπερόπλα στη σύνθεσή της, άρα αυτό διαθέτει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Φέτος όμως παρατηρούμε πως η άμυνα του Ολυμπιακού είναι φτιαγμένη από ατσάλι. Και θα εξηγήσουμε τι εννοούμε…

Η ομάδα του Πορτογάλου κόουτς έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα σε 9 αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν, διατηρώντας την καλύτερη άμυνα από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League.

Τα προηγούμενα χρόνια, η αμυντική λειτουργία αποτελούσε πονοκέφαλο για τον εκάστοτε προπονητή, όμως φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς έχει λυμένο το πρόβλημά αυτό. Ειδικά σε αναμετρήσεις όπως εκείνη με την Τότεναμ, το να έχεις συνοχή και συμπαγή άμυνα είναι το σημαντικότερο.

Σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία του Σεμέδο στην ομάδα, ο οποίος έδεσε την άμυνα, καθώς και η δουλειά που έχει ρίξει ο Πορτογάλος τεχνικός.