Η Γη της Ελιάς: Το χαμόγελο εξαφανίζεται από το πρόσωπο του όταν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ζωή του Παρασκευά θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο στα νέα επεισόδια στη σειρά Γη της Ελιάς και ο ίδιος θα κάνει τα πάντα, για να βγει ζωντανός.
Ο Λυκούργος μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα, όπου απειλείται όχι μόνο η δική του ζωή αλλά και η ζωή της οικογένειάς του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ολα αρχίζουν όταν ο γιος ενός από τα ξαδέλφια της μάνας του, μαθαίνει ότι ο Λυκούργος Μπράτης όχι μόνο πάτησε το πόδι του στα Χανιά αλλά και ότι σκέφτεται ακόμα και να μείνει εκεί στο πατρικό του σπίτι.
Η Γη της Ελιάς: Ο Παρασκευάς στο στόχαστρο του Μανούσου
Η είδηση αυτή του θολώνει το μυαλό και ξυπνά από τον λήθαργο το μίσος για τον θάνατο του πατέρα του. Ο πατέρας του Καλαθάκη ήταν ένας από αυτούς που έστειλαν οι Κρητικοί στη Μάνη, για να φέρει πίσω την Ισμήνη Καλαθάκη, που είχε κλέψει ο πατέρας του Λυκούργου. Η μάνα του Λυκούργου, η Ισμήνη ήταν 17 χρόνων όταν την έκλεψε ο Μπράτης και οι δικοί της δεν σήκωσαν αυτήν την προσβολή. Ετσι, ξαμόλησαν το σόι της στη Μάνη για να τη βρουν και να τη γυρίσουν στην Κρήτη σηκωτή.
Από την άλλη, όμως, οι Μανιάτες είχαν τον νου τους και το περίμεναν ότι θα πάνε οι Κρητικοί για αντίποινα. Στη σύγκρουση που ακολούθησε σκότωσαν πρώτα έναν ξάδελφο του Μπράτη, που πήγε να τους εμποδίσει να πάρουν την κοπέλα. Ετσι άρχισε η βεντέτα.
Στη συνέχεια, ήρθε το σόι του πατέρα του Λυκούργου να ζητήσει εκδίκηση και σκότωσαν έναν δύο Κρητικούς από το σόι της μάνας του. Μπορεί να πέρασαν δεκάδες χρόνια από αυτήν την ιστορία, όμως ο γιος του ενός από τους δύο Κρητικούς που σκότωσαν οι Μανιάτες, ζει ακόμα και είναι ένας πραγματικός αγριάνθρωπος.
Ο Μανούσος θέλει να ξεκινήσει βεντέτα και απειλεί με θάνατο τον Παρασκευά, για να πάρει την εκδίκησή του. Ο Αντώνης, όμως, θα κάνει τα πάντα για τον αποτρέψει. Θα τα καταφέρει όμως;