Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

Η εξέλιξη των «ερυθρόλευκων» Ακαδημιών (pics, vids)

Οι «ερυθρόλευκες» Ακαδημίες κάθε χρόνο βελτιώνονται, αφού έχουν στελεχωθεί από ανθρώπους ειδικούς πάνω στο αντικείμενο και έχουν και την αμέριστη στήριξη της ΠΑΕ. Με αυτόν τον τρόπο, οι νεαροί αθλητές που απαρτίζουν τις Ακαδημίες θα είναι εφοδιασμένοι να γίνουν σωστοί επαγγελματίες και ποιοτικοί παίκτες! Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από σκληρή δουλειά, αλλά και διεθνή τουρνουά με ομάδες του εξωτερικού. Διαβάστε λεπτομέρειες για τις αλλαγές που ετοιμάζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού...


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούν στην Ελλάδα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό, για να συμβαίνει, δεν παίζει ρόλο μονάχα η ποιότητα των παικτών που φορούν την ερυθρόλευκη, είτε ερχόμενοι από το εγχώριο πρωτάθλημα, είτε από αυτά του εξωτερικού. Στο σημερινό ποδόσφαιρο, σημαντικό ρόλο, ίσως και πρωταρχικό, παίζουν οι Ακαδημίες ενός συλλόγου, καθώς και οι υποδομές στις οποίες δουλεύουν, εργάζονται και κατ’ επέκταση βελτιώνονται.

Στον Ολυμπιακό, έχει στελεχωθεί ικανό team προπονητών, με ανθρώπους τεχνικά καταρτισμένους, ώστε να βοηθούν στο έπακρον αυτά τα παιδιά, να γίνουν επαγγελματίες. Να γίνουν σωστοί επαγγελματίες και ποιοτικοί αθλητές. Δουλεύοντας με τους κορυφαίους, μόνο κορυφαίος μπορείς να γίνεις.

Από φέτος όμως, η προετοιμασία των Ακαδημιών θα βελτιωθεί κι άλλο. Ο Κριστιάν Καρεμπέ, μαζί με τον διευθυντή των Ακαδημιών Ρικάρντο Πέρες, αλλά και το επιτελείο τους, θα φροντίσουν να εξελίξουν τα ερυθρόλευκα ταλέντα και παράλληλα να δημιουργήσουν μια πολύ καλή εικόνα αυτών, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το Thrylos24.gr βρέθηκε στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, για τη λειτουργία και τον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού των Ακαδημιών. Στόχος είναι να εξαχθεί το σωστό αποτέλεσμα, με αρκετή δουλειά, ώστε να βγουν ταλέντα από τις ερυθρόλευκες Ακαδημίες. Τα ταλέντα αυτά, θα πάρουν ευκαιρία στην πρώτη ομάδα και μελλοντικά, θα πωληθούν σε ομάδα του εξωτερικού. Όπως, τρανό παράδειγμα είναι αυτό του Παναγιώτη Ρέτσου, με τον νεαρό αμυντικό να μας κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό. Έτσι αποπνέει υγεία μια ομάδα.

Σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας, η ομάδα μας θα συμμετέχει σε εγνωσμένης ποιότητας τουρνουά. Η προετοιμασία αυτή θα γίνει με βάση το στυλ μεγάλων σωματείων. Οι Ακαδημίες θα αρχίζουν με νέες βάσεις, έχοντας νέο τρόπο παιχνιδιού και νέα φιλοσοφία, ώστε να μπορούν να σταθούν επαξίως στον σύγχρονο τρόπο ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Όπως, αυτό θα συμβεί και με την ομάδα των Ανδρών. Αλλά πρωτίστως θα δουλευτούν τα ταλεντάκια του Ολυμπιακού.

Στις 26/7 θα ταξιδέψουν στο Νότιγχαμ, με την οποία υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις, κι εκεί θα λάβουν χώρα φιλικά με ομάδες όπως η Έβερτον, η Άστον Βίλα, η Ρέντινγκ, η Σέφιλντ, η Νότιγχαμ Φόρεστ καθώς και η Σίτυ (η οποία είχε προγραμματισμένο φιλικό τη μέρα εκείνη και το μετέφερε, ώστε να αγωνιστεί με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας που αναπτύσσεται).

Μη ξεχνάει κανείς πως οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη προγραμματισμένο φιλικό με αντίπαλο τη Νότιγχαμ, για τους Άνδρες. Όμως, και στις Ακαδημίες θα προγραμματιστεί προς τον Οκτώβρη ένα φιλικό τουρνουά, ώστε να γίνει ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και αγώνων. Στους οποίους κερδισμένοι μόνο μπορούν να βγουν όσοι συμμετέχουν. Οι Ακαδημίες με αυτόν τον τρόπο θα ανταλλάξουν απόψεις και τεχνογνωσίες επάνω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, το ποδόσφαιρο συνεχώς εξελίσσεται και όποιος θέλει να βρίσκεται στην κορυφή, οφείλει να εξελίσσεται.

Μη ξεχνάει κανείς πως η ομάδα των Ακαδημιών μας έχει βρεθεί και στο αντίστοιχο Champions League, το Youth League, το οποίο είναι και στόχος για φέτος. Με τέτοιου είδους προετοιμασία, τα ταλέντα του Θρύλου θα είναι έτοιμα για καλή πορεία, αποκομίζοντας εμπειρίες και εικόνες. Ο Ολυμπιακός και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτόν, επιλέγουν να αναδεικνύουν παίκτες χάρη στο ταλέντο τους και μέσω διεθνών τουρνουά, όχι μέσω των εθνικών ομάδων. Εκεί όπου πρέπει να αγωνίζονται οι πραγματικά καλύτεροι, και όχι όσοι πρέπει να… ανεβάσουν την αξία τους.

Αναμφισβήτητα, ο Ολυμπιακός ξεκινά μια νέα σελίδα για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν, η οποία θα περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις, πολλά φιλικά. Επιπλέον, θα αυξηθεί το μπατζετ της ομάδας, στα 3 εκατ. ευρώ, πόσο σημαντικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Φυσικά, όπως τόνισαν και οι Κριστιάν Καρεμπέ και Ρικάρντο Πέρες, τον δρόμο της Κ19, θα πάρει και η Κ17 και γενικότερα όλα τα επίπεδα των Ακαδημιών.

Δείτε χαρακτηριστικές δηλώσεις του Συμβούλου Στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ:

«Είναι πολύ μεγάλη μας τιμή που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το μεγάλο τουρνουά, γιατί είναι πολύ σημαντικό για την Ακαδημία μας. Θα βοηθηθούν αυτά τα παιδιά, θα ταξιδέψουν και έξω από την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε πως το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο, είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να ταξιδέψουν για να βελτιώσουν τη νοοτροπία τους και να αποκτήσουν εμπειρίες. Είναι αρκετά σημαντικό επίσης το γεγονός για εμάς, πως το αποδέχτηκαν με πολλή χαρά οι Αγγλικές ομάδες, μεγάλοι σύλλογοι όπως η Έβερτον, η Μαν. Σίτι. Όλοι γνωρίζουν τις καλές σχέσεις που έχουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η απάντηση της Νότιγχαμ ήταν άμεση και θετική και γι’ αυτό όλες οι άλλες Αγγλικές ομάδες, δέχτηκαν με χαρά να πάρουν μέρος σε αυτό το τουρνουά.

Είναι πολύ μεγάλα τα ονόματα, πολύ μεγάλοι Αγγλικοί σύλλογοι. Ομάδες όπως η Ρέντινγκ, η Σέφιλντ. Είναι σημαντικό για εμάς, για τα παιδιά του Ολυμπιακού να πάρουν μέρος σε αυτά τα διεθνή παιχνίδια, γιατί μέσα από αυτά τα παιχνίδια, αποκτούν την εμπειρία, αλλά και τη γνώση, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια, μαζί με τη δική τους εμπειρία.

Είναι μέρος της στρατηγικής μας. Ξεκινάμε με πρώτο στόχο μας την Κ19, όμως έχουμε σκοπό να το επεκτείνουμε αυτό και στις μικρότερες ηλικίες, όπως η Κ17. Αυτή είναι η στρατηγική μας και θέλουμε να προσπαθήσουμε γι’ αυτή. Το καθήκον μας είναι να μεταβιβάσουμε τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας. Να μάθουμε από τους καλύτερους και να είναι έτοιμοι, όταν έρθει η στιγμή, να είναι επαγγελματίες».

Ο Διευθυντής Ακαδημιών και προπονητής της Κ19, Ρικάρντο Πέρες πραγματοποίησε κι εκείνος δηλώσεις, αναφέροντας τα εξής:

«Θα πραγματοποιήσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ακαδημιών για την επόμενη σεζόν. Το θεωρούμε ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός, θα προσθέσουμε εμπειρίες στους ποδοσφαιριστές μας και επίσης θα δώσουμε την ευκαιρία στο σύλλογό μας, τον Ολυμπιακό, να παρουσιάσει το image, την εικόνα του, έξω από την Ελλάδα».

Οι αναμετρήσεις που θα δώσει στο εν λόγω τουρνουά ο Ολυμπιακός θα είναι οι παρακάτω: 

27/7 με αντίπαλο τη Ρέντινγκ (13:00)

30/7 με αντίπαλο την Έβερτον (13:00)

31/7 με αντίπαλο τη Σέφιλντ (11:30)

6/8 με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτυ (11:00)

7/8 με αντίπαλο την Άστον Βίλα (11:00)

Δείτε φωτογραφίες, μέσα από την κάμερα του Thrylos24.gr: 

Διάβασε επίσης