Οι δύο κορυφαίοι έχουν αρκετά κοινά, χωρίς φυσικά να συγκρίνονται, όμως οι εν λόγω GOAT έχουν βάλει… όχι λιθαράκι, αλλά ολόκληρη βάση για να κατακτήσει η ομάδα τους τίτλους!

Ο Μάικλ Τζόρνταν αναμφισβήτητα είναι ο κορυφαίος ΟΛΩΝ! Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη. Έχει κίνητρα, δίψα για διάκριση και αρκετή «μαγκιά» για να είναι ο GOAT της Ευρωλίγκα.

Έχει το μέταλλο του νικητή, μπορεί να κάνει ευτυχισμένο έναν συμπαίκτη, ή και μια ομάδα ολόκληρη. Έχει στον ψυχισμό του μέσα, αυτό το… κάτι, που δίνει παιχνίδια, όταν η μπάλα καίει.

Η διοργανώτρια αρχή λοιπόν, έβαλε δίπλα δίπλα δύο κορυφαίες στιγμές. Εκείνη του Μάικλ Τζόρνταν τη σεζόν 1996-97, και την πορεία των Μπουλς για το πέμπτο πρωτάθλημα. Ο Στηβ Κερ είπε στην τελευταία επίθεση πως «αν κλειστείς, θα περιμένω ελεύθερος και έτοιμος για την πάσα», κάτι που εν τέλει συνέβη και οι Μπουλς κατέκτησαν τον τίτλο του NBA. Κι εκείνη της σεζόν 2011-12, φυσικά στην Πόλη. Η ανατροπή του αιώνα είναι γεγονός και φτάνουμε στην τελευταία φάση, με τον Σπανούλη να κατεβάσει την μπάλα στην κορυφαία επίθεση της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, ο αρχηγός πασάρει στον Πρίντεζη, με τον Έλληνα φόργουορντ να κάνει το πεταχτάρι και να σφραγίζει το ευρωπαϊκό του Θρύλου.

Δείτε την ανάρτηση της Ευρωλίγκας: