Ο φετινός μπασκετικός Ολυμπιακός πιστός στο δόγμα του «μέχρι τέλους» δεν παρέκκλινε ούτε ένα εκατοστό από την γραμμή του αγώνα του για να καθαρίσει την «σαπίλα» του Ελληνικού μπάσκετ. Παρά τα όσα ακούστηκαν όσα γράφτηκαν για την απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων να τα βάλουν με το κατεστημένο της ΚΕΔ και της ΕΟΚ , παρέμειναν αμετακίνητοι […]

Ο φετινός μπασκετικός Ολυμπιακός πιστός στο δόγμα του «μέχρι τέλους» δεν παρέκκλινε ούτε ένα εκατοστό από την γραμμή του αγώνα του για να καθαρίσει την «σαπίλα» του Ελληνικού μπάσκετ. Παρά τα όσα ακούστηκαν όσα γράφτηκαν για την απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων να τα βάλουν με το κατεστημένο της ΚΕΔ και της ΕΟΚ , παρέμειναν αμετακίνητοι στα πιστεύω τους και την άποψη τους για την κάθαρση του Ελληνικού μπάσκετ!

Οι Αγγελόπουλοι παρά την οικονομική «αιμορραγία» που έχουν λόγο της απόφασης τους να αποχωρήσουν από την Α1 παρά την οικονομική κρίση λόγο της πανδημίας , βγήκαν και πάλι μπροστά και όχι μόνο έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη αλλά επένδυσαν σε μια ομάδα που έχει βάλει ψηλά τον πήχη στη Ευρώπη.

Ο ερχομός του Γιώργου Μπαρτζώκα η παραμονή του Σπανούλη του Πρίντεζη  του Παπανικολάου αλλά και η μεγάλη επιστροφή του Σλούκα σε συνδυασμό με  την απόκτηση καλών ξένων και Ελλήνων παικτών ήταν η απάντηση τους στους ειδήμονες της «Λευκής Πετσέτας»!

Άλλωστε τα δείγματα γραφής του Ελληνικού μπάσκετ ήδη είναι φανερά. Ο κατήφορος συνεχίζεται και οι παράγοντες που σφύριζαν αδιάφοροι και έλεγαν «δεν τρέχει και τίποτα που αποχώρησε ο Ολυμπιακός» τώρα παρακαλάνε για να μην ξεφτιλιστεί το προϊών.  Η σημερινή αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ μετά το πρόβλημα και με τον Ιωνικό αναδεικνύει την  «γύμνια» του πρωταθλήματος με την απουσία των ερυθρόλευκων.

Φυσικά επειδή ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του πλέον είναι αργά για δάκρια και ο Ολυμπιακός όταν βρέθηκε μόνος απέναντι σε όλους θα παραμείνει πιστός στις αρχές του. Θα περιμένει να καθαρίσει το σάπιο σύστημα και τότε και μόνο τότε όταν όλα επιστρέψουν στην κανονικότητα  θα επανέλθει και πάλι με δική του απόφαση στην Α1.

Όσο αναφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι  ήδη τα πρώτα δείγματα γραφείς είναι απόλυτα ικανοποιητικά. Αν και είναι ακόμα νωρίς οι εμφανίσεις αλλά και οι νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και της Αρμάνι στο ΣΕΦ δείχνουν τι θα περιμένουμε να δούμε φέτος από την ομάδα του Ολυμπιακού.  Φυσικά το αλαλούμ που επικρατεί φέτος στην Ευρωλίγκα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο περίπλοκα αλλά ακόμα και έτσι οι Ερυθρόλευκοι έχουν και την διάθεση αλλά και την δύναμη να είναι η υπολογίσιμη δύναμη με στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν!