Εδώ και 8 χρόνια, ο Μιχάλης Κουντούρης βρίσκεται στο τιμόνι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τα τμήματα του Θρύλου να κάνουν τη δική τους αυτοκρατορία και τον ίδιο να γίνεται συλλέκτης τίτλων. Ένα κείμενο-αφιέρωμα του Μιχάλη Μαχαίρα για τους αναγνώστες του Thrylos24.gr.

Με το άκουσμα της έκφρασης «Ερασιτέχνης Ολυμπιακός», αμέσως το μυαλό όλων πηγαίνει στον απόλυτο ηγέτη του, Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος με τις δικές του ενέργειες και την πολύτιμη βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, έβγαλε απ’ το τέλμα τον σύλλογο.

Παρέλαβε «καμένη» γη, έναν Ερασιτέχνη καταχρεωμένο, με ένα οικονομικό χάος και τον οδήγησε στην κορυφή, σε ΟΛΑ τα τμήματα. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή, χωρίς μέλλον, ή μάλλον με ένα άκρως δυσοίωνο μέλλον.

Ο Πρόεδρος Κουντούρης όμως, με τη βοήθεια του επιτελείου του ήταν παρόντες και πρόθυμοι να σώσουν -χωρίς υπερβολή- την ομάδα. Με αρκετή δουλειά, πίστη στο πλάνο και πολλή όρεξη, το όραμά του έγινε πραγματικότητα. Μετέτρεψε τον Θρύλο της Ελλάδας, στον κορυφαίο σύλλογο της Ευρώπης.

Ο ίδιος βγήκε μπροστά, σαν ηγέτης, όταν οι υπόλοιποι δεν υπήρχαν. Μαζί με τον Βαγγ. Μαρινάκη και τον κόσμο του Ολυμπιακού, έβαλαν πλάτες στα δύσκολα και δημιούργησαν αυτό που όλοι εμείς τώρα απολαμβάνουμε. Βέβαια, ταβάνι δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μόνο καλύτερος μπορεί να εμφανίζεται με τα χρόνια.

Ο σύλλογος μπήκε σε τροχιά επιτυχιών, τίτλων και κυρίως οικονομικής υγείας. Μίμηση προς όλες τις ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Ο Μιχάλης Κουντούρης εδώ και 8 χρόνια μας έχει κάνει ένα αξιοζήλευτο για πολλούς σύλλογο. Όλοι γνωρίζουν τι συνέβη αυτά τα χρόνια από άποψη τίτλων και επιτυχιών και θα εξακολουθεί να συμβαίνει. Η Θύρα 7 θα είναι δίπλα σε όλο αυτό, με τη φωνή, το πάθος, την παρουσία και κυρίως τη στήριξη.