Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό, με σκορ 72-70! Ένσταση πριν το τζάμπολ για την αντικανονική συμμετοχή της Χατζηνικολάου. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό, μετά από αναβολές, κατηγορίες και αρκετά που συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα. Ο Θρύλος μας είχε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, μετά τη νίκη για την κανονική διάρκεια, με 66-56 από τα κορίτσια του Γιώργου Παντελάκη.

Με τα χρώματα του ΠΑΟ επέστρεψε στην ενεργό δράση η Όλγα Χατζηνικολάου. Οι ομάδες κουβαλούν το 1-1 της κανονικής περιόδου. Μεγάλη απούσα για τις «ερυθρόλευκες» ήταν η Άννα Σπυριδοπούλου.

Για την ομάδα μας ξεκίνησαν στη βασική πεντάδα οι Σταμολάμπρου, Αλεξανδρή, Φοντέιν, Ντέιβις και Κόστοβιτς. Ενώ για τον ΠΑΟ ξεκίνησαν οι Λύμουρα, Μόργκαν, Κωτούλα, Ρίντ και Λεουτσάνκα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με ένα γρήγορο 0-8. Οι «πράσινες» έβαλαν στον αγώνα και τη Χατζηνικολάου, καθώς χρειάζονταν την εμπειρία της. Ο Ολυμπιακός μείωνε με κινητήριο δύναμη την Στέφανι Κόστοβιτς. Με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με ισοπαλία (17-17).

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, γνωστοποιήθηκε πως πριν το τζάμπολ έγινε ένσταση από την πλευρά των «ερυθρόλευκων». Ο λόγος ήταν η αντικανονική συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου. 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η Σταμολάμπρου έδωσε αέρα +3 (22-19) στην ομάδα μας. Οι Πειραιώτισσες συνέχιζαν να προηγούνται. Στα επόμενα λεπτά, είχαμε θρίλερ, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ (30-30, στο 18’). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με απόλυτη ισοπαλία με σκορ 32-32.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, συγκεκριμένα στα πρώτα 3 λεπτά, το επιμέρους σκορ ήταν 3-3. Οι ομάδες ήταν αρκετά άστοχες. Στη συνέχεια, οι δύο «αιώνιοι» εναλλάσσονταν στο σκορ. Η Διονυσία Αλεξανδρή όμως έπαιρνε από το χέρι τον Ολυμπιακό, με τη Λολίτα Λύμουρα να ισοφαρίζει κι εκείνη με τη σειρά της το ματς (42-42). Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται, με σκορ 49-46. Όλα έδειχναν πως θα είχαμε θρίλερ στο τέλος.

Γρήγορα με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες ήρθαν σε απόλυτη ισοπαλία (49-49), χάρη σε σουτ της Μόργκαν, με τη Ριντ να δίνει προβάδισμα. Με σχεδόν 5′ να απομένουν στην κλεψύδρα, η Χατζηνικολάου έδωσε αέρα 5 πόντων στην ομάδα της (57-62).

Η Φοντέιν ισοφάρισε, με την Μόργκαν να δίνει ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟ. Με την Σταμολάμπρου να ισοφαρίζει ξανά σε 65-65. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Πήρε κάποιες κατοχές, και χάρη στην Εβίνα Σταμάτη, ο Θρύλος πέρασε μπροστά με 70-69.

Η Όλγα Χατζηνικολάου κέρδισε φάουλ, εκτελώντας βολές, με την ίδια να φέρνει στα ίσια το ματς (70-70). Ο Θρύλος είχε την τελευταία επίθεση του ματς, με την Σταμάτη να ευστοχεί σε λέι απ (72-70). Στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟ, η ομάδα της Καπογιάννη ευστόχησε σε σουτ, όμως ήταν εκτός χρόνου, με τον Θρύλο να κάνει το 2-1 στους τελικούς.

Διαιτητές: Τσαρούχα, Ανδρικόπουλος, Καλδίρης.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-32, 49-46, 72-70.

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Σταμολάμπρου 16(3), Σταμάτη 11(1), Αλεξανδρή 7(1), Φοντέιν 10, Νικολοπούλου 7(1), Κόστοβιτς 19, Ντέιβις 2.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 14, Μόργκαν 25(3), Μούλη, Λύμουρα 11(2), Κωτούλα 7(1), Δίελα, Λεουτσάνκα 4, Χατζηνικολάου 8(1).

Δείτε την τελευταία φάση: