Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα πήρε εκτός έδρας το ντέρμπι με την Ατλέτικο με 1-0 και έμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Στην Ιταλία, η πρωτοπόρος Νάπολι νίκησε εκτός έδρας την Σαμπτόρια 2-0. Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Μίλαν με την Ρόμα.

Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα ήταν νικήτρια 1- 0 στο ντέρμπι με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 22ο λεπτό, ο Φεράν Τόρες και ο Σάβιτς αποβλήθηκαν μετά από επίδειξη λαβών ελληνορωμαϊκής πάλης και στις καθυστερήσεις ο Αραούχο απομάκρυνε στη γραμμή το σουτ του Γκριεζμάν.

Πρώτη στην κατάταξη η Μπαρτσελόνα με 41 βαθμούς έναντι 38 της Ρεάλ.

Στην Ιταλία, το ματς Μίλαν – Ρόμα ήταν συναρπαστικό.

1 – 0 για τη γηπεδούχο στο 30ο λεπτό με τον Γάλλο Καλουλού και ένα ακόμη γκολ στο 77΄με τον Πομπέγκα εδραίωσαν την υπεροχή της Μίλαν , ωστόσο η Ρόμα «μίλησε» τελευταία. Στο 87′ ο Πελεγκρίνι έστειλε την μπάλα συστημένη στον Ιμπάνιεζ για το 2-1 και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Έιμπραχαμ ισοφάρισε σε 2-2, αποτέλεσμα που κράτησε τη Μίλαν στην τρίτη θέση ισόβαθμη με τη Γιουβέντους και επτά βαθμούς πίσω από την Νάπολι .

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος πέρασε «αέρα» από τη Γένοβα.

Παρά το δοκάρι στο πέναλτι του Πολιτάνο στο 5′ ο Νιγηριανός Όσιμεν, έδειξε τη δυνατότητα του στο σκοράρισμα με το γκολ στο 19′ και στο 82′ ο Ελμάς διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 2 – 0 για την εκπληκτική την εφετινή περίοδο ομάδα του Σπαλέτι.